Otteluennakko: FC Lahti matkaa Pohjanmaalle

Edelliseltä pelikieltojen ja poissaolojen sävyttämältä härkäviikolta FC Lahti saavutti kaksi tasapeliä ja yhden tappion. Tasapelit tulivat IFK Mariehamnia ja Turun Palloseuraa vastaan. Ainoa tappio tuli sarjajohtaja Kuopion Palloseuraa vastaan. Lahti on onnistunut kaikissa peleissä heiluttamaan maaliverkkoja laajalla rintamalla. Mikko Kuningas, Vahid Hambo, Altin Zeqiri ja Mikko Viitikko osuivat edellisessä kolmessa ottelussa. Puolustuksen pienet virheet kuitenkin veivät Lahdelta sen suurimman palkinnon.

Seinäjoelle FC Lahti lähtee lähes täydellä miehistöllä. Myös Jean-Christophe Coubronnen pelikielto on kärsitty. Varmasti ottelu jää sivuun vai loukkaantuneilta Tim Martiselta ja Matias Niudalta. FC Lahti lähtee haastamaan kovakuntoista kotijoukkuetta tavoitteenaan täysi pistepotti.

– Meillä on lähes kaikki pelaajat käytettävissämme. Useampi joukkue on pisteen sisällä, joten näissä peleissä testataan myös pään kestävyyttä. Pienet detaljit ratkaisevat ottelut. Meidän pitää pysyä keskittyneinä pienissäkin asioissa yksilöinä ja joukkueena unohtamatta ja kadottamatta meidän omia vahvuuksiamme. Haluan, että hallitsemme pelitapahtumia, mutta se ei aina tarkoita pallonhallintaa. Vastustajalla on kova vire ja he ovat vahvistuneet etenkin laidoille muutamalla täsmävahvistuksella. Lähdemme hakemaan kolmea pistettä, FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo.

Kotijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho on kovassa vireessä ja sillä on allaan neljä voittoa. Viimeksi seinäjokiset hakivat voiton FC Interistä Murilon maalilla ja nousivat jo kuudenneksi liigassa. Turussa SJK iski lyhyenä pelatun kulmapotkukuvion jälkitilanteesta. Murilon lisäksi Denys Oliinyk ja tuore hankinta Emmanuel Ledesma olivat pelipäällä, eikä Interillä juuri ollut saumoja.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti. Suomen Cupin karsinnassa FC Lahti haki Seinäjoelta 3-2-voiton Vahid Hambon ja Joonas Lepistön osuessa kumpaisenkin kahdesti. Dimitry Imbongo iski Lahden yhden osuman. Liigassa taas päädyttiin 0-0-tasapeliin Hiihtostadionilla.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 22 kertaa. Lahti on voittanut yhdeksän ja tasatulokseen on päädytty kymmenen kertaa. Maaleja lahtelaiset ovat tehneet 21 ja Kerho on osunut 15 kertaa. Kasvattaako Lahti jälleen etumatkaansa ja ottaa samalla jälleen kiinnityksen kuuden parhaan joukkoon?

SJK – FC Lahti 23.9.2020 kello 18.30 OmaSp Stadionilla!

SJK tarjoaa kaikille FC Lahden kausikorttilaisille ilmaisen sisäänpääsyn FC Lahden kausikortilla vieraspäätyyn. Lue lisää SJK:n tapahtumajärjestelyistä tästä.

Jos et pääse paikan päälle, Pub Iloinen Kulkija näyttää kaikki FC Lahden vierasottelut suorina lähetyksinä.

Ruutu-palvelu näyttää kaikki Veikkausliigan ottelut suorina lähetyksinä.

Ottelun kokoonpanot tulevat ensimmäisenä Veikkauksen palveluun noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Pääset tutustumaan niihin tästä.