OTTELUENNAKKO: FC Lahti matkaa Nurmijärvelle

FC Lahti jatkaa pistejahtiaan Ykkösessä torstaina. Lahtelaiset matkaavat Seitsemän veljeksen pitäjään Nurmijärven Klaukkalaan, jossa kotijoukkueena toimii Nurmijärven Jalkapalloseura. Lahti on sarjassa seitsemäntenä, viime kaudella Kansallista Liigaa pelannut NJS on puolestaan sarjajumbona.

FC Lahden hyvä vire Ykkösessä ei jatkunut edellisellä kierroksella lauantaina Pallokerho Keski-Uusimaan vieraana. Helsingin Jalkapalloklubin avuilla vahvistunut PKKU oli kotikentällään tyly ja nappasi 8—2-voiton. Lahti oli koko ottelun ajan askeleen perässä. Lahtelaisten maaleista Elli Savolainen ja Jia Haapea.

Sarjassa on pelattu seitsemän kierrosta, mutta Lahti on pelannut vasta kuusi ottelua. Kaksi voittoa ja yksi tasapeli ovat tuoneet seitsemänteen sijaan oikeuttavan seitsemän pistettä. Alkukaudesta Lahden vahvuutena on ollut maalinteko, sillä Lahti on onnistunut iskemään vähintään kaksi maalia jokaisessa pelaamassaan sarjaottelussa. Yhteensä maaleja on syntynyt jo 15 ja se on neljänneksi eniten koko sarjassa. Toisaalta Lahti on päästänyt 21 maalia, joka on toiseksi eniten. Lahtelaisten on saatava puolustuspeliään tasapainoisemmaksi, jotta pisteitä irtoaa myös jatkossa.

Kotijoukkue Nurmijärven Jalkapalloseura tippui viime kauden päätteeksi pääsarjasta ja joukkueen alkukausi on ollut tervanjuontia. NJS on kyennyt voittamaan seitsemästä pelaamastaan ottelusta vain yhden, Esbo Bollklubbin. Edellisellä kierroksella NJS romahti Ilveksen kakkosjoukkueen vieraana ja tamperelaiset takoivat taululle 8—1-lukemat. NJS:n ainokaisesta vastasi kulmapotkun jälkitilanteesta komealla yläkulmavedollaan Paula Kantelinen.

NJS on onnistunut maalinteossa tällä kaudella vain kahdeksan kertaa. Anni Pajuoja on iskenyt kuitenkin kolmesti. Maalinteko-ongelmien lisäksi kotijoukkueen puolustus on vuotanut ja vastustajat ovat kurittaneet NJS:a jo 30 maalin verran. Lahden tulee jatkaa iloista hyökkäyspeliään ja tiivistää puolustustaan, jotta pisteet matkaavat mastojen juureen.

NJS – FC Lahti 1.6.2023 kello 19.00 Klaukkalan nurmella!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta