Otteluennakko: FC Lahti matkaa napapiirille

FC Lahti lähti maajoukkuetauolle komealla kotivoitolla IFK Mariehamnista. Vaikka IFK meni ensin johtoon, kiri Lahti rinnalle ja ohi 3-1-voittoon. Dimitry Imbongo osui kahdesti ja illan kruunasi Jasin Assehnounin komea soolo-osuma. Maajoukkueissa tauon aikana olivat mukana Assehnounin lisäksi Salifu Senghore ja Pyry Lampinen.

Muut FC Lahden pelaajat saivat tauon aikana levätä ja palautua ja keskittyä taktisiin asioihin. Rovaniemelle joukkue lähtee varmasti ilman Tim Martista. Maajoukkuetehtävissä ollut Jasin Assehnoun puolestaan liittyy joukkueen mukaan vasta Rovaniemellä. Päävalmentaja Ilir Zeneli tiedostaa RoPS:n vaarallisuuden, mutta uskoo, että täydet pisteet matkaavat etelään joukkueen mukana.

– Meillä on ollut hyvin aikaa paneutua taktisiin asioihin ja palautua. Olemme palautuneet niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tietysti pelirytmin kanssa voi olla aluksi hieman hakemista, mutta se löytynee pelin kuluessa. RoPS on kova ja vaarallinen joukkue ja he tarvitsevat pisteitä. Heillä on tulossa kovia otteluita loppukaudesta, mutta niin on meilläkin. Terveystilanteemme on varsin hyvä. Lähdemme hakemaan kolmea pistettä omalla tekemisellämme, Zeneli kertoo.

Kotijoukkue Rovaniemen Palloseura on sarjajumbona. Joukkue on onnistunut voittamaan tällä kaudella vain kerran ja venymään tasapeliin kahdesti. Huonojen tuloksien seurauksena Rovaniemellä päädyttiin vaihtamaan valmentajaa ja nyt vastuuta kantaa Mikko Mannila. RoPS on kärsinyt pitkin kautta loukkaantumisista, mutta joukkueen suurin tähti Aleksandr Kokko on tekemässä paluutaan. Ennen maajoukkuetaukoa rovaniemeläiset kävivät häviämässä Töölössä Helsingin Jalkapalloklubille 4-0.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Molemmat ottelut ovat pelattu Lahdessa. Suomen Cup -karsinnassa Lahti voitti 2-1 Dimitry Imbongon ja Jasin Assehnounin maaleilla. RoPS:n maalin iski Samuel Olabisi. Liigassa Lahti puolestaan nappasi 3-0-voiton. Imbongon lisäksi Timi Lahti ja Pyry Lampinen osuivat maalipuiden väliin.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 42 kertaa ja Lahti on voittanut näistä 16. RoPS puolestaan on juhlinut 12 kertaa. Myös maaleissa lahtelaiset johtavat niukasti. Mastokaupungin ylpeys on osunut maali puiden väliin 58 ja RoPS 51 kertaa. RoPS on vuosia ollut FC Lahdelle hankala vastus. Kuinka käy tällä kertaa?

RoPS – FC Lahti 15.10.2020 kello 18.00 Rovaniemen keskuskentällä!

Mikäli et pääse paikan päälle, näyttää Pub Iloinen Kulkija kaikki FC Lahden vierasottelut suorina lähetyksinä.

Ruutu-palvelu näyttää kaikki Veikkausliiga-ottelut suorina lähetyksinä.