OTTELUENNAKKO: FC Lahti matkaa Espooseen hakemaan varmistusta sarjapaikalle

Lauantai on pelipäivä ja Ykkösen ottelut jatkuvat maaottelutauon jälkeen. FC Lahti matkaa vierasotteluun Espooseen. Vastaan lahtelaisille asettuu samoista sijoituksista alemmassa loppusarjassa taisteleva Esbo Bollklubb.

FC Lahdella oli ennen maajoukkuetaukoa mahdollisuus varmistaa jo sarjapaikkansa Kisapuistossa Pallo-Iiroja vastaan. FC Lahti ei saanut paikoistaan huolimatta kuparista rikki, vaan ylärima oli lähin, johon Lahti pääsi. Lopulta raumalaiset veivät pisteet mukaansa alun maalilla lukemin 1—0.

Maajoukkuetauon aikana FC Lahden laituri Katrin Kirpu oli Viron maajoukkueen mukana Kansojen liigan otteluissa Israelia ja Kazakstania vastaan. Kirpu pelasi molemmissa otteluissa viimeiset 20 minuuttia. Muu joukkue on saanut myös tärkeää lepoa rankan kauden keskellä. Sarjapaikan lopullinen varmistaminen vaatii vielä yhden voiton. FC Lahden päävalmentaja Marko Salo haluaa nähdä joukkueeltaan lauantaina hyvää peliä, jolla haluttu lopputulos tulee.

– Odotan ja haluan nähdä hyvää peliä, jolla saamme hyvän lopputuloksen. Treeniviikon tekeminen on ollut hyvää. Olen ollut tyytyväinen tekemisen laatuun ja viikko on ollut nousujohteinen. Asiat ovat menneet perille treenin aikana. Vastustaja pelaa kollektiivisesti. Pienestä koostaan huolimatta he ovat erittäin fyysinen joukkue. Heidän pelinsä perustuu pallonhallintaan ja hyviin haastoihin laidalta. Meidän pitää onnistua iskemään heidän heikkouksiinsa, Salo summaa.

Kotijoukkue Esbo Bollklubb on Ykkösen alemmassa loppusarjassa Lahden edellä toisena kahden pisteen kaulalla. Edellisellä kierroksella espoolaiset kohtasivat vieraskentällä Nurmijärven Jalkapalloseuran. EBK ratkaisi ottelun toisella jaksolla ja nappasi voiton Ronja Pohjolan ja Inka Kainulaisen maaleilla. Samalla espoolaiset varmistivat myös sarjapaikkansa Ykköseen tulevaksi kaudeksi.

Joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjassa kahdesti. Toukokuussa Espoossa nähtiin kuuden maalin ilta, kun EBK nappasi 4—2-kotivoiton. Lahtelaisilta osuivat Jia Haapea ja Katrin Kirpu. Kotijoukkueen maaleista vastasivat kahdesti osunut Anne Koistinen, Floriana Haxhiu ja Jenny Pelkonen. Kisapuistosta EBK nappasi 1—0-voiton Sanni Issakaisen osumalla. Ottelut ovat olleet tasaisia, joten kääntyykö kolmas ottelu vihdoin Lahdelle ja varmistuuko sarjapaikka matemaattisesti?

EBK – FC Lahti 30.9.2023 kello 16.00 Keski-Espoon urheilupuistossa!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta