OTTELUENNAKKO: FC Lahti lähtee varmistamaan Ykkösen sarjapaikkaa

Lauantai on pelipäivä ja FC Lahti matkaa Klaukkalaan Ykkösen alemman loppusarjan otteluun. Vastassa lahtelaisilla on putoamisensa jo varmistanut Nurmijärven Jalkapalloseura. FC Lahti voi varmistaa ottelussa sarjapaikkansa ensi kauden Ykköseen.

FC Lahti matkasi edellisellä kierroksella Espooseen. Kotijoukkue Esbo Bollklubb iski heti ottelun ensimmäisellä minuutilla ja siirtyi johtoon. Lahti onnistui maalin jälkeen pitämään oman päänsä puhtaana, mutta toisessa päässä lahtelaiset eivät saaneet kuparista rikki.

Tappio pudotti lahtelaiset alemman loppusarjan neljänneksi. Kun jäljellä on enää kaksi kierrosta, on eroa ensimmäisen putoajan paikalla olevaan Kuopion Palloseuran Akatemiaan neljä pistettä. Voitolla Lahti varmistaisi paikkansa ensi kauden Ykköseen ja sitä joukkue lähtee myös Nurmijärveltä hakemaan.

Kotijoukkue Nurmijärven Jalkapalloseura on varmistanut jo putoamisensa Kakkoseen. Joukkue aloitti kautensa erittäin heikosti, mutta piristyi kesällä. Syksy ei kuitenkaan enää sujunut, vaan NJS on saalistanut alemmassa loppusarjassa vain pisteen. Edellisellä kierroksella NJS kohtasi Tampereella Ilveksen kakkosjoukkueen. Ilves oli vahvempi lukemin 2—0 ja sinetöi NJS:n putoamisen.

Joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti runkosarjassa. Kesäkuussa Lahti haki Nurmijärveltä 4—1-voiton. Minttu Takanen ja Jia Haapea osuivat kahdesti. NJS:n ainokaisen iski Anni Suutari. Lahdessa puolestaan NJS onnistui voittamaan ottelun lukemin 3—2. Lahden maaleista vastasivat Aamu Kinnunen ja Viivi Moilanen. Vierailijoilta maalasivat Matilda Kataja, Hertta Lammio ja Elisa Lemettinen.

Onnistuuko Lahti varmistamaan sarjapaikan myös ensi kauden Ykköseen?

NJS – FC Lahti 7.10.2023 kello 14.00 Klaukkalan tekonurmella!

FC Lahden viimeinen kotiottelu pelataan Kisapuistossa 14.10. kello 15 Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Otteluun on vapaa pääsy.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta