OTTELUENNAKKO: FC Lahti lähtee ryöstöretkelle Kotkaan

Lauantai on pelipäivä ja FC Lahti matkaa Kymijoen alajuoksulle Kotkaan. FC Lahti taistelee Ykkösen pisteistä KTP:tä vastaan. Joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa, KTP kuudentena, Lahti seitsemäntenä.

FC Lahti kohtasi viime lauantaina Kisapuistossa Turun Palloseuran. Lahti pelasi avausjakson erittäin hyvin ja kurinalaisesti ja onnistui iskemään ottelun avausmaalin. Jessica Tarén vei Lahden johtoon vain viiden peliminuutin jälkeen. Lahdella oli paikkoja vielä lisätä johtoa, mutta TPS kesti. Vierasjoukkue lisäsi painetta koko toisen jakson ja iski lopulta lisäajalla tasoituksen.

Lahti sai kuitenkin tappioputkensa poikki ja saalisti pisteen nousua tavoittelevalta joukkueelta. Edellisestä täydestä pistepotista on peliesityksistä huolimatta kulunut jo kuukausi. Nyt lahtelaisilla on oiva paikka palata voittojen tielle aina sytyttäviä kotkalaisia vastaan.

Kotijoukkue KTP on Lahden kanssa tasapisteissä. Edellisellä kierroksella kotkalaiset onnistuivat nousemaan 1–1-tasapeliin vierasottelussa Oulu Nice Futista vastaan. Tasoitusosuman iski Tiia Hirvonen. Kauden aikana KTP on onnistunut voittamaan Ilveksen kakkosjoukkueen ja Vantaan Jalkapalloseuran.

KTP on iskenyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja kuluvan kauden Ykkösessä. Viivi Ollonqvist on osunut kuudessa pelaamassaan ottelussa kolmesti. Lahti on kuitenkin edellisissä otteluissa tylsistyttänyt useita sarjan parhaita hyökkäyksiä ja hyökkääjiä, joten sen päälle on hyvä lähteä rakentamaan onnistunutta ryöstöretkeä Kotkaan.

KTP – FC Lahti 25.5.2024 kello 15.00 Arto Tolsa Areenalla!

FC Lahden naisten edustusjoukkueen kannattajakausikortteja on myynnissä FC Lahden kotiotteluissa, FC Lahden toimistolla Urheilukeskuksessa ja verkkokaupasta. Osta omasi tästä.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta