OTTELUENNAKKO: FC Lahti lähtee jatkosarjaan varmistamaan sarjapaikkansa

Lauantai on pelipäivä ja FC Lahti jatkaa pistejahtiaan Kisapuistossa. Vieraakseen lahtelaiset saavat Kuopion Palloseuran Akatemian. Alemman loppusarjan piste-erot ovat pieniä, joten jokainen piste voi ratkaista sarjapaikan kohtalon.

FC Lahti nappasi runkosarjan päätöskierroksella arvokkaan 2—1-vierasvoiton ylempään loppusarjaan selviytyneestä KTP:stä. Minttu Takanen ja Elli Savolainen toimivat Lahden maalintekijöinä. Voiton myötä Lahdella on kasassa 19 pistettä ja alemman loppusarjan kolmas sija.

Lauantain otteluun Lahti lähtee kasvattamaan eroaan putoajan paikalle. Kuopion Palloseuran Akatemia on juuri putoajan paikalla ja perässä Lahtea seitsemän pistettä. Kun otteluita on jäljellä viisi, on jokainen piste kultaakin kalliimpi.

Vierailija Kuopion Palloseuran Akatemia kärsi runkosarjan päätöskierroksella tappion Ilveksen kakkosjoukkueelle. Kuopiossa loppulukemiksi kirjattiin tamperelaisten 2—1-voitto. Kuopiolaisten ainokaisesta vastasi Vilma Huttunen. Tappio pudotti KuPS:n putoajan paikalle.

Joukkueet kohtasivat kahdesti runkosarjassa. Lahdessa kauden avauksessa FC Lahti nappasi 4—1-voiton. Lahtelaisosumista vastasivat kahdesti osunut Viivi Moilanen ja Meri Lampinen. Yksi osumista merkittiin KuPS:n omaksi maaliksi. Kuopiolaisten ainokaisen iski Emilia Huupponen. Kuopiossa KuPS onnistui laajalla rintamalla ja nappasi 5—0-voiton. Helppoa iltapuhdetta lahtelaisille ei ole luvassa myöskään lauantaina, joten jokainen maalipaikka pitää käyttää hyödyksi hyvin.

FC Lahti – KuPS Akatemia 9.9.2023 kello 14.00 Kisapuistossa!

Otteluun on vapaa pääsy. FC Lahden naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja saa ottelutapahtumista, FC Lahden toimistolta ja verkkokaupasta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta