Otteluennakko: FC Lahti lähtee Helsinkiin voittamaan

FC Lahti avasi kautensa kahdella kotiottelulla. HJK vei tylysti pisteet mukaansa ja Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan Lahti jäi tasapeliin. Mustapaidat olivat ottelussa vaarallisempi ja aktiivisempi osapuoli, mutta maalit jäivät uupumaan. Pisteen ansiosta Lahti kuitenkin nousi viimeiseltä sijalta keskikastiin.

Helsinkiin Lahti pääsee matkaamaan terveellä miehistöllä. Poissa on varmasti vain pitkäaikaispotilas Tim Martinen. Joukkue on saanut myös levätä ja harjoitella tulevaa otteluruuhkaa varten. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertookin, että hyökkäyspelaamiseen on keskitytty viikon harjoituksissa.

– Edelliseen peliin korjasimme puolustuspelaamisemme, sillä se oli akuuttia. Nyt olemme keskittyneet myös viimeiseen hyökkäyskolmannekseen. Meidän pitää pystyä hyödyntämään paremmin ne hetket, kun hallitsemme palloa. Meidän pitää luoda maalipaikkoja ja laittaa niistä sisään. HIFK on kotonaan vahva. He ovat vahva ja suoraviivainen joukkue ja meidän täytyy omalla pelillämme pelata pois ne vahvuudet, Zeneli kertoo luottavaisesti.

Kotijoukkue Helsingin IFK kärsi kauden avauksessaan 3-0-tappion Kuopion Palloseuralle. IFK kuitenkin haki toisessa ottelussaan pisteet Rovaniemeltä Sakari Tukiaisen maalilla. Punapaidat olivat ottelussa niskan päällä, mutta tuhlailivat paikkoja runsain mitoin.

IFK:n hyökkäyskalusto onkin laadukas ja laaja. Sakari Tukiaisen lisäksi vaaratilanteita aiheuttavat Jabar Sharza, Luís Henrique ja Erikson Carlos. Puolustuspäätä tilkitsevät lahtelaisille tutut Joel Mero ja Jani Bäckman Hannu Patrosen, Sakari Mattilan ja maalivahti Arnold Origin kanssa. Lahtelaiset saavat tehdä täyden päivätyön, jotta pisteet matkaavat Lahteen.

Historian valossa pisteitä on IFK:a vastaan ropissut hyvin, sillä Lahti on hävinnyt vain kertaalleen kaksikon virallisen ottelun. Yhteensä virallisia otteluita on pelattu 16 ja Lahti on voittanut yhdeksästi. Maaleja lahtelaiset ovat iskeneet jo komeat 26, kun taas Tähtirinnat ovat osuneet 18 kertaa. Kuinka käy lauantaina?

HIFK – FC Lahti 18.7.2020 kello 17.00 Bolt Arenalla!

Ruutu-palvelu näyttää kaikki Veikkausliiga-ottelut suorana lähetyksenä.

Pub Iloinen Kulkija näyttää kaikki FC Lahden vieraspelit suorana.

Ottelun kokoonpanot tulevat ensimmäisenä Veikkauksen palveluun noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Pääset tutustumaan niihin tästä .