placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – KuPS

Kuhnurit palasi torstaina hienosti voittokantaan Jyväskylässä, jossa maali-iloittelun jälkeen kolme pistettä matkasi Lahteen 4-2 voitolla. Pisteiden lisäksi ottelussa ilahdutti erityisesti FC Lahden hyökkäyspelaaminen, joka oli rohkeampaa ja tehokkaampaa kuin kahdessa aikaisemmassa ottelussa. Kaksi osumaa ottelussa tehnyt Marko Simonovski kasvatti kauden maalimääränsä jo yhdeksään. Myös Henri Anier iski neljännen osumansa vain kuudessa ottelussa.

Maanantaina tosin vastustaja on pykälän tai kaksi vahvempaa osastoa, sillä KuPS taistelee FC Lahden lailla mitalisijoista. Kuhnurit on sarjassa kolmantena olevia kuopiolaisia vain kaksi pistettä edellä, joten voitto olisi molemmille joukkueille erityisen tärkeä.

KuPS on esiintynyt viime kierroksilla heilurin lailla, sillä hyvää voittoa on seurannut tappio tai toisinpäin. Edellisestä viidestä ottelusta KuPS on voittanut kolme ja hävinnyt kaksi. Viime perjantaina joukkue palasi voittojen tielle SJK:n vieraana ottamalla 2-1 voiton Hamed Coulibalyn viime hetken maalilla.

Samainen Coulibaly osui myös FC Lahden ja KuPS:n edellisessä kohtaamisessa Kuopiossa, jossa keltapaidat nousivat kahden maalin tappioasemasta viimeisillä minuuteilla tasoihin. Kauden ensimmäisen kohtaamisen Lahdessa KuPS voitti numeroin 2-1, joten kuhnureilla on paljon kalavelkoja maksettavanaan.

– Se on meidän teemamme tässä ottelussa. KuPS on ollut meille hankala vastustaja tällä kaudella, vaikka pelillisesti olemme olleet niskan päällä. Nyt meidän pitää maksaa potut pottuina ja ottaa kolme pistettä, päävalmentaja Toni Korkeakunnas alleviivaa.

Mitään uutta ja yllättävää eteen ei tule. KuPS on taisteleva ja suoraviivainen joukkue, jonka hyökkäyksessä Ats Purje on noussut tärkeään rooliin samalla, kun väkivahvan Gbolahan Salamin maalitahti on hieman hyytynyt. Keskikentällä tulitukea antavat puolestaan Petteri Pennanen ja Urho Nissilä.

– KuPSilla on taitavia ja nopeajalkaisia pelaajia, jotka ovat erinomaisia suunnanmuutospelissä. Erikoistilanteissa heiltä löytyy myös taitoa ja fyysisyyttä, ”Toke” tietää.

Selvää on, että isojen panoksien pelissä tunnetta ei kentältä puutu.

– Näiden pelien takia sitä harjoiteltiin koko pitkä talvi. Edessä on kovatasoinen peli, jossa on kovat panokset eli lähtökohdat ovat todella makeat. Meidän pitää nauttia tästä hetkestä, sillä nämä ovat futaajan juhla-aikaa, Korkeakunnas herkuttelee.

FC Lahden terveystilanne on erinomainen, sillä pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi poissa on ainoastaan Oskari Kekkonen, joka on flunssataudin kourissa.

FC Lahti – KuPS pelataan maanantaina 11. syyskuuta klo 18.30 Lahden Stadionilla. Ottelu on katsottavissa suorana IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

Tunnusta väriä! FC Lahden fanituotteet kätevästi verkkokaupastamme > seamchip.fi/fclahti