placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – KuPS

FC Lahden härkäviikko huipentuu kotiottelulla KuPSia vastaan.

Lahden viikko on ollut tähän mennessä kaksijakoinen. Viime sunnuntaina se haki IFK Mariehamnin kotiluolasta arvokkaan täyden pistepotin, kun se voitti isäntäjoukkueen Matheus Alvesin ja Pyry Kärkkäisen osumien turvin. Maanantaina julkistettiin hyvää työtä tehneen Toni Korkeakunnaksen jatkavan kauden 2016 loppuun asti ja tiistaina kuultiin huippulupaavan Mikko Kuninkaan tehneen 2+1 mallia olevan jatkosopimuksen. Keskiviikkona lahtelaisten ilakointi kuitenkin loppui sarjajumbo VPS:n käsittelyssä. Lahti johti vieraspeliä jo 1-0, mutta menetti toisen puoliajan alkupuolella johtoaseman. Xhevdet Gela tuli ulosajetuksi 20 minuuttia ennen päätösvihellystä, jonka jälkeen isännät painoivat väkisin 3-1 johtoon. Se riitti lopulta voittoon asti. Lahdella on onneksi mahdollisuus kuitata tuo tappio nopeasti KuPS:in kustannuksella.

KuPS:in kausi on ollut ailahteleva ja se löytyy sarjataulukosta sijalta seitsemän. KuPS kärsi keskiviikkona SJK:n vieraana 0-1 tappion ja myös he haluavat varmasti palata mahdollisimman nopeasti pistekantaan. Kuopiolaisten ilonaiheita tällä kaudella on ollut omien nuorien pelaajien esiinmarssi. Nuoret Saku Savolainen, Urho Nissilä ja Ilmari Niskanen ovat esiintyneet liigaviheriöillä ennakkoluulottomasti ja ovat tuoneet KuPS:in hyökkäyspeliin roppakaupalla taitoa, vauhtia ja mielikuvitusta. Marko Rajamäellä on käytössään muutoinkin laadukas pelaajanippu, jota ei sovi missään vaiheessa aliarvioida.

Viime keskiviikkona vieraspelissä VPS:ää vastaan nilkkansa loukannut Henri Toivomäki joutuu näillä näkymin huilaamaan koko loppukauden. Toivomäen nilkan nivelsiteet menivät poikki ja se pitää hänet poissa peleistä vähintään 6-8 viikkoa. Mikäli kuntoutuminen etenee odotettua nopeammin, on osallistuminen kauden viimeisiin peleihin mahdollisuuksien rajoissa.

Sunnuntain kamppailuun KuPSia vastaan Kuhnurit joutuvat muutoinkin siipirikkoisena. Poissa miesvahvuudesta ovat ainakin pelikieltoaan kärsivä Xhevdet Gela, pohjerepeämästä kärsivä Petri Pasanen sekä Aleksi Ristola. Markus Joenmäen pelaaminen on epävarmaa. Sairastuvan ovi käy myös toiseen suuntaan, sillä Pekka Lagerblom, Drilon Shala ja Jussi Länsitalo ovat toipuneet vammoistaan ja jälleen pelikuntoisia.

Maistuuko Lahdelle kalakukko ja mitalisijoista taistelu vai onko keltapaidat liian sitkeitä purtavaksi?

FC Lahti – KuPS 30.08.2015 klo 18.30 @Kisapuisto

– Miko Heikkinen