placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – KTP

La grande bellezza – suuri kauneus, Kisapuisto, Mustat Kuhnurit ja Veikkausliigan avausottelu. Ja vastakkain FC Lahti ja aina niin rakas KTP. Kuin Montague ja Capulet, ikiaikainen Yin ja Yang. Sitä ovat myös illan sankarit ja konnat, Lahti ja Kotka. Ja kaikki tämä kulminoituu hetkeksi Kisapuiston keskiympyrään. Tulta, taistelua ja tunteita, eilen, tänään ja huomenna!

FC Lahti lähtee otteluun allaan pitkä tappioton putki. Kiirastorstain viimeisellä ehtoollisella Kuhnurit pelasivat 1-1 -tasapelin Helsingin IFK:ta vastaan. Suomen Cupissa puolestaan kaatui Atletico Malmi 2-0. Täysin ruusuilla tanssimiseksi Kuhnureitten talvikausi ei ole kuitenkaan mennyt, sillä suuret onnistumiset mahtuivat 75 minuuttiin AIK:ta vastaan ja Kuopiosta haettuun Liigacup-voittoon.

Joukkueen terveystilanne on hyvä. Ainoastaan Henrik Moisanderin ja Aleksi Ristolan pelaaminen on epävarmaa.

Vierailija FC KTP kerkesi pudota Suomen Cupista Mikkelin Palloilijoita vastaan. Kotkalaisten talvikausi ei Lahden tapaan herätä riemunkiljahduksia. Vihreävalkoiset voittivat kenraalissaan Kouvolan Sudet 3-1. KTP:n maaleista vastasivat Ilari Äijälä, Tamás Gruborovics ja Saku Kvist. Lahtelaisyleisölle tuttu Joel Mero ei ollut kokoonpanossa.

Joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa maaliskuussa aurinkoisella Mukkulan tekonurmella ja 2-2 -lukemat jättivät molemmille petrattavaa. Kuhnureitten valonpilkahduksia olivat maalitilinsä tänä vuonna auki saanut Rafael ja alati vaarallinen Justus Kauppinen. Kotkalaisten maaleista vastasivat Gruborovics ja Josh Mulvany.

FC Lahti on kohdannut KTP:n ja sen nimivariaatiot virallisissa otteluissa 34 kertaa. Ensimmäinen kohtaaminen tapahtui jo maaliskuussa 1997 Ykköscupin merkeissä. Tiukan taistelun tuloksena Kuhnureilla on keskinäisistä otteluista 18 voittoa kotkalaisten kymmentä vastaan. Maaleja Kuhnurit ovat mättäneet 65 KTP:n 45 vastaan. Otteluparissa on myös nähty paljon omia maaleja, rangaistuspotkuja ja ennen kaikkea, tiukkaa ja taistelevaa jalkapalloa.

FC Lahti toivottaa teidät tervetulleeksi Kisapuistoon!

– Tommi Leirilaakso