Otteluennakko: FC Lahti kohtaa sarjakärki JyPK:n

Keskiviikkona pelataan, kun FC Lahti haastaa Jyväskylän Pallokerhon Pajulahdessa. Kotijoukkueella on tiukka ottelu tiedossa, sillä jyväskyläläiset eivät ole hävinneet Ykkösessä vielä yhtään peliä.

FC Lahti tulee otteluun allaan 2-1-vierasvoitto Pallo-Iiroista viime perjantaina. Lahden maaleista vastasi Venla Haikala ja Nea Riikonen. Raumalaisilta maalinteossa onnistui Eveliina Hannula. Voitto on Lahdelle viides tällä kaudella Ykkösessä. FC Lahti onnistui katkaisemaan kolmen ottelun häviöputkensa ja avaamaan maalihanat puolitoista kuukautta kestäneen kuivan putken jälkeen.

Jyväskylän Pallokerho kohtasi viime lauantaina Vasa IFK:n, jonka kotijoukkue JyPK voitti 2-1. Lotta Puolakka osui lauantaina kahdesti ja teki voittomaalin vaasalaisia vastaan 86. peliminuutilla. Puolakka on johtanut JyPK:n maalintekoa 18 osumallaan 13 ottelussa. Toiseksi eniten maaleja vierasjoukkueella on Pauliina Pirisellä, joka on 13 ottelussa löytänyt verkon kymmenen kertaa. Yhteensä maaleja sarjajohtajilla on 41 kauden aikana, mikä on 19 enemmän kuin lahtelaisilla. Jyväskyläläisten päässä verkko on heilunut vain kahdeksan kertaa.

FC Lahti on maalinteossa onnistunut vähemmän kuin vastustajat. Lahtelaiset ovat osuneet 24 kertaa yhteensä kauden aikana ja päästäneet pelivälineen 34 kertaa omaan verkkoon. Tehokkaimmat maalintekijät FC Lahden riveistä ovat olleet Jia Haapea viidellä maalilla ja Viivi Moilanen neljällä onnistumisella. Elli Savolainen, Katrin Kirpu ja Minttu Takanen ovat kaikki löytäneet verkon kolmesti tähän mennessä Lahdelle kauden aikana.

FC Lahti ei ole vielä tällä kaudella kohdannut JyPK:ia aiemmin. Tiistaina 8. Elokuuta FC Lahti suuntaa Jyväskylään ottelun viisaampina vastuksen tasosta.

Onnistuuko FC Lahti ensimmäisenä katkaisemaan JyPK:n tappiottoman putken?

FC Lahti – JyPK 2.8.2023 kello 19.00 Pajulahden tekonurmella!

Otteluun on vapaa pääsy.

Teksti: Lassi Piirainen

Kuva: Tomi Saarivirta