Otteluennakko: FC Lahti kohtaa FC Hakan

FC Lahti tyylitteli maajoukkuetauon jälkeen komean 4-0-vierasvoiton Rovaniemen Palloseurasta. Lahti onnistui laajalla rintamalla. Dimitry Imbongo upotti Jean-Christophe Coubronnen hankkiman rangaistuspotkun. Jasin Assehnounin syöttö puolestaan kimposi RoPS-puolustajasta maaliin. Maalinteossa onnistuivat myös Altin Zeqiri ja Arttu Auranen. Lahtelaisryhmä pelasi ehjän 90-minuuttisen, eikä RoPS päässyt maalipaikoille ottelun missään vaiheessa.

Maanantain otteluun FC Lahti lähtee varsin hyvistä asetelmista. Joukkueen terveystilanne on kohtalainen, sillä varmasti ottelu jää väliin vain Tim Martiselta ja Rovaniemellä iskun jalkaansa saaneelta Jean-Christophe Coubronnelta. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että alkukaudesta saadut opit näkyvät jo nuoressa joukkueessa.

– Pelasimme Rovaniemellä hieman eri systeemillä. Meillä on vielä paljon kehitettävää, mutta RoPS-pelissä oli paljon hyvääkin. Pystyimme kontrolloimaan lähes koko ottelua, joten alkukaudelta saadut opit näkyvät. Nyt olimme johtoasemassa muun muassa rauhallisia. Kolmen seuraavan pelin tavoite on yksinkertainen. Otamme jokaisesta pelistä täydet pisteet. Lisäksi haluamme kontrolloida pelitapahtumia, hyväntuulinen Zeneli ennakoi.

Vierailija FC Haka palasi Lahden tavoin tauolta voitokkaasti. Turun Palloseura kaatui Tehtaan kentällä lukemin 2-1. Hakan maaleista vastasivat toppari Luiyi de Lucas ja viime kauden Ykkösen maalikuningas Salomo Ojala. Voitollaan Haka kasvatti etumatkan karsijan paikalle jo kuuteen pisteeseen.

Valkeakoskella on kasassa varsin nimekäs nippu. Hyökkääjäkolossi Eero Markkanen viimeistelee tehokkaasti. Keskikentällä paikkoja luo Anton Popovitch. HJK:sta lainalla oleva maalivahti Jakob Tånnander on parantanut otteitaan ottelu ottelulta. Haka onkin pelannut neljä edellistä vierasotteluaan tappioitta.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Ylimenokaudella Lahti voitti 2-0 Valdrin Rashican ja Tim Martisen maaleilla. Suomen Cup -karsinnassa puolestaan Haka haki pisteet panoksettomasta ottelusta Tino Purmeen osumalla. Liigassa Valkeakoskella Lahti siirtyi kahdesti johtoon Jasin Assehnounin ja Jean-Christophe Coubronnen maaleilla. Haka kuitenkin tasoitti kahdesti, kun sekä Antto Hilska ja Salomo Ojala osuivat ja näin ollen pisteet tasattiin.

Historian saatossa kaksikko on kohdannut toisensa virallisissa otteluissa 42 kertaa. Lahti on voittanyt kymmenesti, Hakalla voittoja on puolestaan 20. Mastokaupungin ylpeys on osunut maaliin 36 kertaa, valkeakoskelaiset ovat puolestaan iskeneet 67 osumaa. Haka on ollut Lahdelle aina vaikea vastus, mutta kuinka maanantaina käy?

FC Lahti – FC Haka 19.10.2020 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Ottelussa on voimassa poikkeusajan järjestelyt ja pääkatsomo on jaettu neljään erilliseen sektoriin. Kotikannattaja ovat sektorissa 1 ja vieraskannattajat sektorissa 4. Aurinkokatsomo ei ole avoinna. Saavuthan tapahtumaan vain terveenä ja noudatathan koko tapahtuman ajan hyvää käsihygieniaa ja turvavälejä. FC Lahti ja Veikkausliiga edellyttävät kasvomaskin käyttöä ottelutapahtumissaan, edellytys ei koske alle 15-vuotiaita. Ostathan lippusi ennakkoon tästä ja saavuthan ajoissa paikalle.

Ottelun käsiohjelma on luettavissa ennakkoon Pub Iloisessa Kulkijassa ja digitaalisena tästä. Sen voi ostaa omaksi ottelutapahtumasta kahden euron hintaan.

Premium-kausikortilla pääsee otteluun ilmaiseksi myös yhden ystävän kanssa. Eli kaksi henkilöä yhdellä kortilla.

Teerenpelin kanta-asiakkaille lippu portilta kymmenellä eurolla (10€).

Mikäli et pääse paikan päälle, Ruutu-palvelu näyttää kaikki Veikkausliiga-ottelut suorina lähetyksinä.