placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – JK Nõmme Kalju

Enzo Ferrari, tuo punaisen maailman kuulun auton kehittäjä, viettäisi huomenna syntymäpäiviään. Legendaaristen Salpausselän kisojen lomassa myös suomalaisten jalkapallokenttien uhmakas ja aina tyylikäs Ferrari, FC Lahti, pelaa harjoitusottelun virolaista JK Nõmme Kaljua vastaan.

FC Lahti lähtee lauantain harjoitusotteluun allaan seitsemän tappiottoman ottelun putki. Kolmen tasapelin seuraksi on napsahtanut jo neljä voittoa. Kaljua vastaan Kuhnurit joutuvat lähtemään ilman Rafaelia ja pitkäaikaispotilaita Duarte Tammilehtoa, Jussi Länsitaloa ja Eulleria. Testipelaajina mukana ovat Justus Kauppinen ja PEPOn Tomi Karttunen.

Vierailija JK Nõmme Kalju sijoittui viime kaudella Viron Meistriliigassa kolmanneksi. Eurooppa Liigan karsintoihin ja maaliskuun alussa alkavaan Meistriliigaan valmistautuva tallinnalaisryhmä on pelannut kauden harjoituspelit hyvin. Se on voittanut yhdeksästä pelaamastaan ottelusta neljä ja hävinnyt ainoastaan Espoon Hongalle ja FC Floralle. Kaljun joukkue on täynnä mielenkiintoisia nimiä. Maalia vartio kokenut, Veikkausliigassakin pelannut Vitali Teleš. Keskikentältä löytyy puolestaan Inter Milanin kasvatti Damiano Quintieri ja hyökkäyksessäkin viihtyvä Artjom Dmitrijev.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa lähes vuosittain. Vuosi sitten Nõmme Kalju nappasi voiton Mukkulan hallista Jorge Rodriguesin jatkettua Hidetoshi Wakuin vapaapotkun maaliin. Muuten Lahti on ollut kohtaamisissa niskanpäällä, joskin ottelut ovat muuttuneet tasaisemmiksi vuosi vuodelta.

Jo eräänlaiseksi talviklassikoksi muodostunut Mustien Kuhnurien ja vaaleanpunaisten pantterien kohtaaminen ei jättäne ketään kylmäksi. Pystyykö Lahti korjaamaan viime vuoden lipsahduksensa vai matkaako voitto jälleen Tallinnaan? Kuka nousee lopulta kisaviikonlopun suurimmaksi sankariksi?

FC Lahti – JK Nõmme Kalju 20.2.2016 kello 16:00 Mukkulan kuplassa!

– Tommi Leirilaakso