OTTELUENNAKKO: FC Lahti jatkaa Ykkösen pistejahtiaan Tampereella

Keskiviikko on pelipäivä ja FC Lahti matkaa Tampereelle taistelemaan Ykkösen pisteistä. Lahti vierailee Ilveksen kakkosjoukkueen vieraana Kaupissa. Lahti on sarjataulukossa viidentenä ja Ilves kahdeksantena.

FC Lahti kärsi lauantaina ensimmäisen kotitappionsa tällä kaudella. KTP meni tasaisessa ottelussa 2—0-johtoon. Lahti kuitenkin pystyi luomaan runsaasti maalipaikkoja, mutta vasta viimeisellä kymmenminuuttisella Cecilia Murtonen onnistui iskemään kavennusosuman. Tasoitusosuma jäi syntymättä hyvästä paineesta huolimatta ja pisteet matkasivat Kotkaan lukemin 2—1.

Kahdeksassa pelaamassaan ottelussa Lahti on kyennyt paukuttamaan maaleja hyvällä tahdilla. Yhteensä vastustajan verkko on heilunut 20 kertaa, joka on kolmanneksi eniten Ykkösessä. Jia Haapea on viidellä osumallaan maalipörssin kuudes. Kolme osumaa ovat iskeneet Katrin Kirpu, Minttu Takanen ja Viivi Moilanen. Pienimuotoisena ongelmana lahtelaisilla on kuitenkin ollut puolustuksen tiiviys, sillä Lahti on päästänyt toiseksi eniten maaleja, yhteensä 24. Lahdelta vaaditaan onnistunutta puolustuspelaamista, jotta pisteet lähtevät keskiviikkona mastojen varjoon. Lahtelaisilla on tulevan viikon sisään myös kolme ottelua, joten ottelurasitus tulee ottaa huomioon jo ensimmäisessä ottelussa, jotta tuoreita jalkoja riittää myös ensi viikolle.

Ilveksen kakkosjoukkue kohtasi puolestaan sunnuntaina Kuopion Palloseuran Akatemian kotonaan. Kuopiolaiset menivät ottelussa johtoon, mutta viimeisellä vartilla Ilves kampesi itsensä tasoihin Yasmin Baasousin maalilla. Tamperelaiset ovatkin kahdessa edellisessä ottelussa kyenneet nousemaan takaa-ajoasemasta tasapeliin ottelun toisella jaksolla.

Yhteensä Ilves on pelannut jo viisi tasapeliä, joten joukkue on vaikeasti voitettava. Elli Näsman on viimeistellyt jo seitsemän maalia eli noin puolet tamperelaisten osumista. Kahdeksas sija sarjataulukossa ei kerro tarpeeksi Ilveksen vaarallisuudesta, vaan Lahti saa olla jokaisena hetkenä tarkkana.

Joukkueet kohtasivat toisensa huhtikuun lopussa Kisapuistossa ja pisteet tasattiin dramaattisen lisäajan jälkeen lukemin 2—2. Viivi Moilanen vei Lahden johtoon, mutta Elli Näsman tasoitti toisella jaksolla ottelun. Lisäajan aluksi Elli Savolainen iski lahtelaiset uudelleen johtoon, mutta aivan viimeisillä sekunneilla Näsmanin komea yläkulmapommi upposi ja joukkueiden paremmuus jäi ratkaisematta.

Ilves/2 – FC Lahti 14.6.2023 kello 19.00 Kaupissa!

FC Lahden naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja saa FC Lahden ottelutapahtumista, toimistolta ja verkkokaupasta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta