OTTELUENNAKKO: FC Lahti jahtaa Cupin jatkopaikkaa Nummelasta

Tiistaina FC Lahti taistelee Suomen Cupin neljännen kierroksen paikasta. Lahti matkaa Nummelan Palloseuran vieraaksi. Hyvin Ykkösen kautensa aloittaneet lahtelaiset kohtaavat Kolmosessa pelaavat nummelalaiset, mutta sarjatasoerosta huolimatta luvassa ei ole helppo peli.

FC Lahti nappasi toisen voittonsa Ykkösessä reilu viikko sitten Kisapuistossa. Lahti oli kahden maalin tappiolla Pallo-Iiroja vastaan, mutta hyvä toinen jakso toi Lahdelle voiton. Ensin Katrin Kirpu kavensi ja Jia Haapea tasoitti. Vähän ennen loppua Venla Haikala laittoi kierteisen kulmapotkun suoraan maaliin ja varmisti Lahdelle voiton.

Ykkösessä Lahti on tällä hetkellä viiden ottelun jälkeen kuudentena. Alkukaudesta lahtelaiset ovat onnistuneet maalinteossa 13 kertaa. Kirpun lisäksi Viivi Moilanen on osunut kolmesti. Lahti saa tähän otteluun myös käyttöönsä maalivahti Saija Sunin, jonka pelikielto on kärsitty.

Kotijoukkue Nummelan Palloseura nousi viime kauden päätteeksi Nelosesta Kolmoseen. Kolmosessa sarjanousija on voittanut viidestä pelaamastaan ottelusta kolme ja hävinnyt kahdesti. Viime sunnuntaina NuPS kärsi tappion vieraskentällä Gnistanille lukemin 5—0. Sarjassa kotijoukkueen Miia Koppanen on osunut jo kahdeksan kertaa. Myös Jannica Iivarinen on ollut tehokas alkukaudesta.

Cupissa NuPS on ehtinyt pelaamaan jo kaksi kierrosta. Avauskierroksella nummelalaiset kaatoivat Laajasalon Palloseuran Koppasen maalilla ja etenivät jatkoon. Edellisellä kierroksella NuPS puolestaan jatkoi matkaansa Malmin Palloseuran kakkosjoukkueen kustannuksella lukemin 2—0. Koppasen lisäksi osui Omelia Juvonen.

Kovassa nousukiidossa oleva NuPS on Lahdelle hyvä haaste. Onnistuuko Lahti vastaamaan haasteeseen ja lunastamaan paikan Cupin neljännelle kierrokselle?

NuPS – FC Lahti 23.5.2023 kello 19.30 Ojamart Areenalla!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Aleksi Tikkala