placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – IFK Marienhamn

Juuri kun valon juhlasta on toivuttu, alkaa metsästys. Kuin valonjumala Apollon ja hänenkaksoissisarensa, metsästyksen jumalatar Artemis, käyvät ikuista kilpaansa, kuin aurinko ja kuu. Samaa kilpaa käyvät meidän rakas FC Lahti tulipyöränsä, Apollonin valon, avustuksella ja IFK Mariehamn Ahvenanmaan ja Artemiin kauriin kanssa. Mutta kumpi sisaruksista on lopulta vahvempi Veikkausliigassa, FC Lahti vai IFK Mariehamn?

Kotijoukkue FC Lahti kohtasi ennen maaottelutaukoa molemmat helsinkiläisseurat Kisapuistossa. Saldona otteluista oli 4 pistettä. Tauon jälkeen Kuhnurit kävivät Vaasassa ja nyt vuorossa on IFK Mariehamn. Mustapaitojen alkukauden onnistujia ovat olleet vahva Matheus Alves ja Lahteen palannut Jussi Länsitalo. Myös kapteeni Mikko Hauhia ja Xhevdet Gela ovat pelanneet vahvan alkukauden.

Vierailija IFK Mariehamn nappasi kauden edelliseltä vierailulta mastokaupungissa historiansa ensimmäiset kolme pistettä Lahdesta. Joukkue onkin ollut tällä kaudella vahva vierasjoukkue. Hyökkääjä Dever Orgill ja keskikentän Duarte Tammilehto pitänevät pelatessaan lahtelaiset kiireisinä. Puolustuksessa kokeneet Jani Lyyski ja Kristian Kojola ovat vaikeasti ohitettavissa, kuten ensimmäinen ottelu kertoi.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 26 kertaa. FC Lahti on voittanut näistä 11, kun taas IFK on juhlinut viisi kertaa. Maaleja Kuhnurit ovat iskeneet 42, saarelaisten 29 vastaan. Näistä maaleista 12 on Rafaelin iskemiä.

FC Lahti toivottaa teidät tervetulleiksi Kisapuistoon! FC Lahti önskar dig än en gång varmt välkommen till Lahtis!

FC Lahti – IFK Mariehamn 22.06.2015 klo 18.30 @Kisapuisto

– Tommi Leirilaakso