placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – IFK Marienhamn

Pimeydestä valoon, roskista rikkauksiin. Kaunista Lahteamme alittava Mustankallion tunneli täyttää 50 vuotta. Pohjoinen suuaukko louhittiin lasten härnäämän Jepulis-Penjamin työpaikan, kaatopaikan, viereen. Lapset ovat kasvaneet, niin monta askelta mahtuu tunneliin, mutta sama toive valosta elää aina. Ja tänään, se valo on jälleen Kisapuistossa. Meidän valo, FC Lahti, kohtaa vihreävalkoisia vieraita saarelta. Illan valo on FC Lahti – IFK Mariehamn.

FC Lahti hyytyi kauden ensimmäisessä kotiottelussaan tasapeliin KTP:tä vastaan. Ottelusta alkoi välittömästi härkäviikot. Viime viikon keskiviikkona Kuhnurit putosivat myös Suomen Cupista Kuopion Palloseuraa vastaan lukemin 2-1 ja sunnuntaina lahtelaislauma kohtasi HJK:n, taistellen 1-1 -tasapelin. Lyhyen ajan sisällä ottelumäärä pakottaa pieneen kierrätykseen. Onneksi kotijoukkueella löytyy penkiltä päteviä vaihtoehtoja. Ottelun alla Petri Pasasen, Pekka Lagerblomin, Henri Toivomäen ja Hassan Sesayn pelaaminen on epävarmaa.

Vierailija IFK Mariehamn on vastaavassa otteluputkessa. Lahden tapaan se on avannut liigan kahdella 1-1 -taspelillä FF Jaroa ja HIFK:ta vastaan. Lisäksi kauden avausottelussa Jaroa vastaan joukkueen kirkkain tähti Petteri Forsell loukkaantui pahasti. Myös aina vaarallinen Aleksei Kangaskolkka on sivussa illan ottelusta. Joukkueen talvikausi meni alakanttiin, mutta Dever Orgill ja Duarte Tammilehto pitänevät kuitenkin lahtelaispuolustuksen kiireisenä.

FC Lahti ja IFK Mariehamn ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 25 kertaa. Joukkueiden viimeisin kohtaaminen muistetaan Grönvittin Bobbie Friberg Da Cruzin kammottavasta loukkaantumisesta. Tuloksellisesti Kuhnurit ovat pärjänneet saarelaisia vastaan sillä voittoa mustapaidat ovat juhlineet 11 kertaa IFK:n neljää vastaan. Lahti on paukuttanut maarianhaminalaisten verkkoon huimat 42 maalia, kun omasta verkosta pallo on poimittu vain 28 kertaa. Lahden maaleista 12 on tehnyt, kukas muukaan, kuin Rafael.

Jatkuuko Rafaelin maaliputki IFK:ta vastaan? Kuka nousee pimeydestä valoon?

FC Lahti – IFK Mariehamn 23.4.2015 kello 18:30 Kisapuistossa!

– Tommi Leirilaakso