placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – IFK Mariehamn (LC)

FC Lahti saa perjantaina Liigacupissa vastaansa IFK Mariehamnin Mukkulan kuplahallissa.

Lahti purjehtii Liigacupissa toistaiseksi tappiottomalla saldolla. Kotonaan se on onnistunut kaatamaan HIFKin ja FC Interin. Vieraskentällä Kuhnurit ovat puolestaan tasanneet pisteet niin PK-35 kuin HJK:nkin kanssa. IFK:n Liigacup ei ole sujunut yhtä hyvissä merkeissä, sillä se on hävinnyt kaikki kolme peliään 0-1 lukemin. Saarelaiset ovat kärsineet tappionsa HJK:lle, HIFKille ja FC Interille.

Kuhnurit esittivät viime perjantain HJK-ottelussa talven parasta peliään. Noin tunnin ajan lahtelaiset pitivät ottelun hyppysissään, mutta useiden pelaajavaihtojen myötä ote peliin kirposi ja HJK puolestaan sai moottoriinsa lisää kierroksia. Aivan pelin lopussa HJK onnistuikin kirimään tasoihin. HJK-pelin yksi suurimmista ilonaiheista oli Kalle Multasen maali. Ykkösen kaksinkertainen maalikuningas iski tämän vuoden ensimmäisen Liigacup-maalinsa puskemalla Santeri Hostikan keskityksen tyylikkäästi takakulmaan. Hyökkääjät tunnetusti elävät maaleistaan, eikä Multanen tee tässä poikkeusta. Lisää sopineekin jatkossa odottaa.

IFK ei ole viime kaudesta järisyttävästi muuttunut. Yksi näkyvä muutos on kuitenkin tapahtunut valmennusportaassa. IFK:n pitkäaikaisen päävalmentajan Pekka Lyyskin aikakausi päättyi viime kauteen. Tällä hetkellä valmennusvastuuta IFK:ssa kantaa Lyyskin apuna pidemmän aikaan toiminut Peter Lundberg sekä liigatasolla aiemminkin valmentanut Kari Virtanen. Pelaajisto on pysynyt viime kauteen nähden lähes samana. Ykköstähti Petteri Forsell lähti kokeilemaan siipiensä kantavuutta Puolaan ja keskikentänmoottori Duarte Tammilehto siirtyi juurikin FC Lahteen. Tulopuolella merkittävin pelaajahankinta on uusvanha Gabriel Petrovic. Onkin syytä olettaa, ettei IFK:n pelitapa tule viime kaudesta järin paljoa eroamaan. Joukkueen puolustusosastosta löytyy Kristian Kojolan ja Jani Lyyskin tapaisia järkäleitä ja keskikentältä Diego Assiksen kaltaisia pelintekijöitä. Hyökkäyksestä puolestaan vastaa Dever Orgillin sekä Aleksei Kangaskolkan tapaiset maalinsylkijät.

Lahti ei otteluun aivan parhaalla miehistöllään pääse. Sivussa loukkaantumisten takia ovat varmuudella Tammilehto, Jussi Länsitalo sekä Euller. Ylioppilaskirjoitusten takia sivussa ovat puolestaan Mikko Kuningas ja Paavo Ahola. Testipelaajina Lahden paidassa nähdään kaksi pelaajaa Hedi Khayatin, Tomi Karttusen ja Jevgeni Kozlovin joukosta.

FC Lahti – IFK Mariehamn 12.02.2016 klo 15.00 @Mukkulan kuplahalli

Liput -> http://www.ticketmaster.fi/artist/fc-lahti-lippuja/917468

– Miko Heikkinen