placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – Honka

Vissi d’arte, vissi d’amore. Yhden maailman kauneimman oopperan, Toscan, ensiesityksestä tulee kuluneeksi 117 vuotta. Samaan aikaan, kaukana Roomasta, vielä kauempana Sant’ Angelon linnasta, Pons Aeliuksen tavoin Mukkulan kupla on silta, joka johdattaa meidät taiteista kauneimman, jalkapallon pariin. FC Lahti pelaa vuoden ensimmäisen harjoitusottelunsa Espoolaista Esport Honkaa vastaan.

FC Lahti lähtee Honkaa vastaan lähes parhaalla miehistöllään. Ainoastaan maajoukkuekomennuksilla olevat Jasse Tuominen ja Joona Tiainen ovat poissa kokoonpanosta. Irfan Sadik on selättänyt pienen loukkaantumisensa ja nähdään mahdollisesti jo kokoonpanossa. Suomen Cupiin valmistautuva Lahti testaa Honkaa vastaan laitapuolustaja Miikka Leinosta ja Tiaista varamaalivahtina tuuraa Topi Valtonen.

Vierasjoukkue Honka nousi viime kauden lopuksi Ykköseen ja on talven aikana vahvistunut kovilla nimillä. Tapiolaan siirtyi muun muassa Kuhnureiden keskikentältä Duarte Tammilehto ja HIFK:sta Joni Korhonen. Liigakokemusta ryhmään tuovat lisäksi muun muassa Joel Perovuo ja Ilari Äijälä. Lahtelaisille tuttuja nimiä ovat Lahdessa testissä käyneet Joachim Böckerman ja Toni Sjöstedt. Honka tarjoaa hyvän vastuksen Kuhnureille juuri ennen Suomen Cupin alkua.

FC Lahti ja Honka ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 28 kertaa. FC Lahti on voittanut näistä otteluista seitsemän. Hongalla voittoja on puolestaan 13. Myös maalit ovat vierailijan eduksi. Kuhnurit ovat iskeneet 38 maalia Hongan 50 vastaan. Ensimmäisen kerran joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa 5.3.1997. Tuolloin Lahti oli vahvempi 2-0 Lucianon ja Tero Penttilän maaleilla.

Otteluun on vapaa pääsy!

FC Lahti – Esport Honka 14.1.2017 kello 14.00 Mukkulan kuplassa!

– Tommi Leirilaakso