placeholder

Otteluennakko: FC Lahti -HJK

Lahtelaisleirissä vallitsee ottelun alla hyvät tunnelmat.

– Innostuneet tunnelmat! Se on iso mahdollisuus. Se on se lyhin tie Eurooppaan. Yksi Cup menestys jo tältä kaudelta, tämä arvokkaampi kuin se. Kaikkemme teemme, että päästään finaaliin ja hakemaan sitä kautta europaikkaa. Kaikki on pelissä. Upea juttu, että saatiin kotiottelu ja kaikista kiihottavin vastustaja. Ei tarvitse sytytellä, vaan huolehtia siitä, että löydetään oikeanlainen tunnelataus, Kuhnureiden pääluotsi Toni Korkeakunnas iloitsee.

Lahti kohtasi viime lauantaina vieraskentällä toisen helsinkiläisjoukkueen HIFK:n ja päätyi loppujen lopuksi 2-2 –tasapeliin. Lahtelaisilla on vielä parannettavaa etenkin omassa boksipelaamisessa.

– Ensimmäisellä puoliajalla pelattiin liian nopeasti pystysuunnassa. Toisella puoliajalla maltillisemmin ha käytettiin molempia vaihtoehtoja. Aika paljon oli laukaisupaikkoja, päättäväisyyttä tarvitaan lisää viimeisiin ratkaisuihin. Oikeat pelaajat tekivät maalit. Hyökkääjät elävät maaleista ja nyt molemmat hyökkääjät tekivät maalin. Se oli tärkeätä. Perisyntimme on ollut vähän huolimaton boksipelaaminen ja kaksi kertaa helähti. Oltiin liikaa pallossa, eikä miehessä molemmissa maaleissa. Pelit ratkeavat bokseissa. Malttia ja päättäväisyyttä hyökkäyspäässä sekä parempaa havainnointia ja reagointia omassa boksissa. Pelaamisen avaaminen ja rakentelu sujuu ihan hyvin, mutta tulee yksittäisiä nukahduksia. Pitää skarpata, ei riitä 90 prosenttia. Keskittymisen pitää olla 100 prosenttia koko pelin ajan. Puolustuspäässä pitää miettiä sen huonoimman skenaarion mukaan. Ei pidä ajatella, että ”Joku” sen hoitaa, kun se ”Joku” ei pelaa meillä. Pelaaminen on sinänsä ihan mallikasta ja teemme paljon asioita oikein. Enemmänkin keskittymisen ja huolellisuuden kanssa tekemistä. Vielä heilahtelee pelien välillä ja pelien sisälläkin, Korkeakunnas niputtaa.

Vastaan asettuva HJK pursuaa nimimiehiä ja tällä hetkellä se pelaa hyvää jalkapalloa. Lahti kohtasi HJK:n alkukaudella kotikentällään, mutta silloin HJK oli vahvempi lukemin 2-1.

– Hyvin rutinoitunut joukkue ja niillä on hyvä tasapaino pelissä. Kansainvälisiä rutinoituneita pelaajia. Tosi vaarallinen kärkipari Atomu Tanaka ja Alfredo Morelos ja löytyy erikoistilanne osaamista Taye Taiwon muodossa, Korkeakunnas arvioi vastustajaansa.

– Se peli mikä hävittiin, niin siinä oli koko kauden kuva. Pelattiin paremmin kuin vastustaja, mutta lahjotettiin molemmat maalit. Jäi riittävästi hampaankoloon edellisestä. Löytyy itseluottamusta ja uskoa, että voitto on haettavissa, Korkeakunnas jatkaa.

FC Lahdelta puuttuu ottelusta ainakin pelikieltoinen Ivan Solovjev sekä loukkaantuneet Santeri Hostikka ja Drilon Shala.

Liput otteluun maksaa 15 euroa aikuisilta ja 5 euroa lapsilta. FC Lahden kausikortilla ei pääse Suomen Cupin otteluun.
Ottelussa jaetaan myös Veikkausliigan virallisia tarrakirjoja kaikille halukkaille.

FC Lahti – HJK 23.06.2016 klo 18.30 @Lahden Stadion