placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – HIFK

FC Lahti isännöi sunnuntaina stadilaista sarjanousija HIFKiä, joka on ajautumassa putoamistaisteluun.

Lahti on vankasti mukana mitalitaistelussa. Viime kierroksella se kohtasi vieraskentällä silloisen sarjakärjen eli SJK:n. Tasaisen pelin jälkeen pisteet jaettiin 0-0 lukemin. Lahti pelasi Seinäjoella yhden kauden eheimmistä esityksistään ja se antaa hyvää lisäpontta loppukauteen. Lahti löytyy tällä hetkellä sarjataulukolta sijalta viisi, mutta sillä on tismalleen saman verran pisteitä kerättynä kuin neljäntenä majailevalla FC Interillä.

HIFK on osoittanut tällä kaudella kykenevänsä parhaimmillaan haastamaan kenet vaan. Huonoimmillaan tosin joukkueesta paistaa vielä liigarutiinin puute. Kolmesta edellisestä pelistä IFK Mariehamnia, KuPSia ja VPS:ää vastaan on jäänyt käteen tasan nolla pistettä. Pisteitä joukkue tarvitsisi kipeästi, sillä se on uhkaavasti ajautumassa putoamistaisteluun häntäpään joukkueiden piristyneiden otteiden myötä. Jani Honkavaaran luotsaama nivaska pelaa taistelevasti ja organisoidusti. Joukkueen riveistä löytyy laatua mm. Pekka Sihvolan, Fredrik Lassaksen, Tuomas Ahon ja AIK:sta lainatun Sauli Väisäsen muodossa

Lahdella varmasti poissa pelistä ovat pitkäaikaispotilaat Jussi Länsitalo sekä Henri Toivomäki.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella toisensa vasta yhden kerran. Silloin Lahti kukisti Kisapuistossa HIFKin 2-0 luvuin. Toistuuko sama tällä kertaa?

Mikäli et pääse paikanpäälle, valintasi on IS Extra ->http://www.iltasanomat.fi/extra/

FC Lahti – HIFK 20.09.2015 klo 16.00 @Kisapuisto

– Miko Heikkinen