placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – HIFK

18. huhtikuuta päättyy monen lahtelaisen jalkapallon ystävän pitkä odotus, kun FC Lahti pelaa Kisapuistossa kauden ensimmäisen kotiottelunsa. Kestittäväksi joukkue saa HIFK:n.

Kuhnurit ehtivät jo oman kautensa aloittamaan reilu viikko sitten FC Interin vieraana. Tasaväkisen ottelun jälkeen pisteet jaettiin kenties täysin oikeutetusti lukemin 1-1. Lahti esitti varsin kurinalaisen esityksen kumpaankin kenttäpäätyyn pelattaessa. Yksi nukahdus puolustuspäässä riitti kuitenkin Interille, joka käytti sen armotta hyväkseen. Kaiken kaikkiaan ottelu antoi varmasti uskoa joukkueen menestymismahdollisuuksia ajatellen niin pelaajille, valmentajille kuin kannattajille. Nuorennusleikkaus ja pelitavan osittainen suoraviivaistaminen näyttää kantavan hedelmää myös tosipeleissä. Vieraspiste Turusta on aina vähintäänkin kelvollinen suoritus. Yksi ilahduttavista asioista oli Jasse Tuomisen hyvän kevätvireen jatkuminen. Tuominen puski liigauransa ensimmäisen maalin ja paini muutenkin miehekkäästi fyysisen Faith Obilor – Pape Sow toppariparin kanssa. Toni Korkeakunnaksella on käsissään näköisensä pelaajamateriaali ja on täysin varmaa, että joukkueesta pystytään tällä kaudella puristamaan tehoja irti paremmin kuin viime kaudella.

HIFK on aloittanut kautensa tulosten valossa kaksijakoisesti. Kauden avausottelussa HIFK haki PK-35 kotistadionilta täydet pisteet 2-0 voitolla. Viime torstaina HIFK puolestaan kärsi niukan 1-2 tappion Interille. Jani Honkavaaran suojatit pelaavat fyysistä ja aktiivista jalkapalloa. Miehistön mielenkiintoisimpiin pelaajiin kuuluu täksi kaudeksi Hakasta hankittu suuri topparilupaus Juho Pirttijoki, keskikentän moottori Jukka Halme ja maalinteon luonnonlahjakkuus Juho Mäkelä. Joukkueen iskukykyä heikentänee varmasti alkuun se seikka, että ensimmäisen tuntuman luonnonnurmeen HIFK ottaa alkulämmittelyissä maanantaina.

Viime kaudella punanutut antoivat todellisen opetuksen Lahdelle joukkueiden kauden toisessa kohtaamisessa, kun se haki Kisapuistosta täydet pisteet 5-0 murskavoitolla. Ensimmäisen kohtaamisen Lahti oli voittanut 2-0 ja kolmas kapina joukkueiden välillä päättyi 3-3 –tasalukemiin.

HIFK ei aivan parhaalla miehistöllään otteluun pääse. Sivussa stadilaisilta ovat ainakin Lahtea viime kaudella edustanut Xhevdet Gela, Jani Bäckman, Jere Piirainen, Eero Peltonen ja Emil Conti.

Lahden pelaajatilanne on miltei täydellinen. Poissa kokoonpanosta ovat ainoastaan pitkäaikaispotilaat Euller ja Länsitalo, jotka hekin lähestyvät kovaa vauhtia pelikuntoa.

Mihin suuntaan Kuhnureiden kausi lähtee kulkemaan ja saako joukkue viime kauden nöyryytykselle revanssin? Kuka valitaan FC Lahden Hall of Fameen? Muun muassa näihin kysymyksiin saat vastauksen saapumalla Kisapuistoon!

Jalkapallo on parasta paikanpäällä, mutta mikäli et pääse paikanpäälle Kisapuistoon, IS Extra ja Ruutu+ näyttävät ottelun.

FC Lahti – HIFK 18.04.2016 klo 18.30 @Kisapuisto

– Miko Heikkinen