Otteluennakko: FC Lahti haluaa palata voittokantaan

FC Lahti tasasi keskiviikkona Valkeakoskella pisteet Hakaa vastaan. Lahden peli näytti ajoittain hyvältä ja lahtelaiset onnistuivat maalinteossa kahdesti, mutta samalla helpot virheet veivät mahdollisuuden täyteen pistepottiin. Jasin Assehnoun vei Lahden johtoon ottelun alussa, mutta Haka käytti painostusjaksonsa hyväksi ja tasoitti ottelun. Jean-Christophe Coubronne iski toisella jaksolla unelmamaalin, mutta Haka kampesi itsensä lopussa tasoihin. Pisteellä Lahti kuitenkin nousi kuudenneksi.

FC Lahti lähtee maanantain Inter-otteluun hakemaan parempaa suoritusta ja täyttä pistepottia. Dimitry Imbongo on pelikiellossa. Ottelu jää väliin myös Teemu Jäntiltä, Tim Martiselta ja Viljami Isotalolta. FC Lahden päävalmentajan Ilir Zenelin mukaan kokoonpanossa nähdään jälleen pientä rotaatiota.

– Pääsemme taas pienen tauon jälkeen takaisin kotiin. Emme ole tyytyväisiä kahteen edelliseen otteluun, vaikka jälkimmäisessä oli jo hyviä elementtejä. Vierasreissulta saimme osumia ja kolhuja ja sen lisäksi osalla pelaajista painaa vielä edelliset ottelut. Kokoonpanoon tulee pientä rotaatiota. Vastustaja Inter on vahva, taitava, tekninen ja taktinen. Meidän pitää pystyä vastaamaan siihen omilla vahvuuksillamme, jotta saamme pistepotin, Zeneli kertoo.

Vierailija FC Inter on liigassa toisena. Inter kärsi edellisessä liigaottelussa tappion Turun paikallisottelussa, vaikka Sinimustat olivat pelillisesti paikalliskilpailijaansa edellä. Torstaina Inter puolestaan kohtasi vieraskentällä Eurooppa Liigassa unkarilaisen Honvéd FC:n. Kohtaaminen venyi jatko-otteluun ja lopulta turkulaiset putosivat lukemin 2-1. Interin ainokaisen viimeisteli brassikärki Liliu.

Kahdesta tappiollisesta ottelusta huolimatta Inter on vaarallinen vastustaja. Timo Furuholm on ollut kovassa maalivireessä ja hän on iskenyt jo kahdeksan osumaa. Hänelle paikkoja ovat luoneet muun muassa lahtelaisille tuttu Aleksi Paananen, japanilaistaituri Taiki Kagayama ja laitapelaajat Connor Ruane ja Kevin Kouassivi-Benissan. Interin nimivahvaa miehistöä täydentävät puolustajat Rick Ketting ja Juuso Hämäläinen.

Joukkueet kohtasivat Suomen Cupin välierässä kesäkuun lopussa Turussa. Aikainen maali pakotti lahtelaiset hyökkäämään riskillä ja Inter teki Lahdesta hakkelusta ja voitti ottelun lopulta 5-0. Turkulaiset onnistuivat laajalla rintamalla ja maalitilastoihin pääsivät Taiki Kagayama, Roope Kantola, Aleksi Paananen ja Elias Mastokangas, joka osui ottelussa kahdesti. Edellisestä Inter-ottelusta Lahdelle jäikin paljon parannettavaa.

Historian saatossa Lahti ja Inter ovat kohdanneet usein ja värikkäästi. Keskinäisiä kohtaamisia virallisissa otteluissa on kertynyt komeat 65 kertaa. Lahti on voittanut kohtaamisista 23 ja Inter 27. Maaliero on kääntynyt turkulaisille selvemmin, sillä Mastokaupungin ylpeys on iskenyt 74 osumaa Interin 91 vastaan.

Kuinka maanantaina käy? Maksaako Lahti kalavelat takaisin korkojen kanssa vai jatkaako Inter mestaruuskamppailussa Klubin suurimpana haastajana?

FC Lahti – FC Inter 31.8.2020 kello 18.30 Lahden stadionilla!

Ottelussa ovat voimassa poikkeusajan järjestelyt. Ostathan lippusi ennakkoon tästä ja saavuthan paikalle ajoissa ja vain terveenä. Noudatathan otteluhenkilökunnan ohjeistuksia ja pidäthän huolta turvaväleistä koko ottelutapahtuman ajan. Aurinkokatsomo on avoinna. Pääkatsomon Sektorissa 1 ovat kotikannattajat ja Sektorissa 4 vieraskannattajat.

K-Caara tarjoaa 15 ensimmäiselle Volkswagen-autolle parkkipaikan stadionin läheisyydestä. VIP-parkkipaikka on stadionin edustalla.

Mikäli et pääse paikalle, Ruutu-palvelu näyttää kaikki Veikkausliigaottelut suorina lähetyksinä.

Ottelun käsiohjelma on luettavissa ennakkoon Pub Iloisessa Kulkijassa ja digitaalisena tästä.

Ottelun kokoonpanot tulevat ensimmäisenä Veikkauksen palveluun noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Pääset tutustumaan niihin tästä.