OTTELUENNAKKO: FC Lahti haluaa jatkaa voittoputkeaan

Sunnuntai on pelipäivä ja FC Lahti jatkaa pisteiden metsästystä. Lahtelaiset matkaavat Tammisaareen, jossa Lahtea isännöi sarjanousija Ekenäs IF. Ottelu näkyy suorana ja selostettuna Ruutu-palvelusta.

Avausvoitto kolmella osumalla

FC Lahti pelasi viime viikolla kahden ottelun viikon. Suomen Cupissa Lahti haki jatkopaikan Kultsu FC:n vieraana puhtaasti 7–0. Vilho Huovila ja Luke Ivanovic iskivät kumpainenkin hattutemput. Yhdestä osumasta vastasi Marius Könkkölä. Sunnuntaina Hiihtikselle saapui liigaotteluun IFK Mariehamn. Lahti iski heti alussa, kun Otso Koskisen tarkka laukaus painui alakulmaan. Lahden 3–0-voittoon päättyneessä ottelussa osuivat myös Colin Odutayo ja avausosuman syöttänyt Julius Tauriainen.

Avausvoitto nosti Lahden pois jumbosijalta kymmenenneksi. Nyt joukkue haluaa jatkaa hyvää maaliputkeaan ja napata voiton ja jälleen muutaman sijan sarjataulukossa. FC Lahti joutuu lähtemään otteluun kuitenkin ilman Pablo Andradea ja Daniel Koskipaloa. Toisaalta valmennusjohto saa jälleen pelikieltonsa kärsineen Mikko Viitikon käyttöönsä. FC Lahden päävalmentaja Toni Lindberg haluaa huomenna jatkaa samaa aktiivista peliä kuin joukkue esitti viime sunnuntaina.

– Meillä on erinomainen harjoitusviikko alla. Edellisen kotivoiton jälkeen energia ja päättäväisyys ovat näkyneet harjoituskentällä. Lähdemme ahneesti Tammisaarta kohti ja hakemaan voittoa sieltä. Meidän pitää pystyä jatkamaan samaa aktiivisuutta sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, jota toteutimme edellisessä ottelussa. Siihen joukkue on kykeneväinen myös huomenna, Lindberg ennakoi.

EIF metsästää yhä avausvoittoaan

Kotijoukkue Ekenäs IF nousi 90 vuoden tauon jälkeen takaisin pääsarjaan. EIF ei ensimmäisellä pääsarjakaudellaan onnistunut nappaamaan avausvoittoaan, eikä joukkue ole kuluvallakaan kaudella vielä onnistunut ottamaan täyttä pistepottia. Edellisellä liigakierroksella se kärsi kahden maalin tappion kotonaan Ilvekselle.

EIF on kuitenkin laittanut pelaamissaan otteluissa huippujoukkueita tiukoille. Se pelasi maalittoman tasapelin Helsingin Jalkapalloklubia vastaan ja tasasi pisteet myös AC Oulun kanssa. Suomen Cupissa EIF meni jatkoon rangaistuspotkukilpailun jälkeen Salon Palloilijoita vastaan. Varsinainen peliaika päättyi 2–2 Salomo Ojalan tehtyä molemmat EIF:n maalit.

Tammisaarelaisten alkukauden ilonaiheena ovat olleet Noah Lundströmin otteet. Hetkellisesti Lundström johti liigan maalipörssiä. Lisäksi maalivahti Ramilson Almeida on pitänyt ajoittain joukkuettaan pystyssä. Myös kokenut Lucas Forsten-Kaufmann on hiljalleen päässyt vireeseen ja on valmis tekemään taikojaan. Lahti saa olla tarkkana ja tehokas, jotta voittoputki jatkuu myös sunnuntaina.

Keskinäinen historia lyhyt

Joukkueet kohtasivat toisensa Mukkulassa talvella Liigacupissa. EIF meni ottelussa johtoon Simon Lindholmin maalilla. Toisella jaksolla Mikko Viitikko katseli punaista korttia, mutta Lahti onnistui kääntämään ottelun itselleen. Ensin Asaad Babiker onnistui tasoittamaan ottelun ja lisäajalla Colin Odutayo upotti hankkimansa rangaistuspotkun. Näin Lahti nappasi 2–1-voiton.

Ottelu on ainoa joukkueiden välinen virallinen ottelu. FC Lahti ja EIF ovat pelanneet muutaman harjoitusottelun vuosien saatossa. Kaksi viimeisintä harjoitusottelua ovat päättyneet myös Lahden voittoon.

EIF:n miehistöstä löytyy FC Lahdessa ihastuttanut toppari Arian Kabashi. Lahdella puolestaan pelaa Riku Selander, joka on urallaan edustanut tammisaarelaisia. Auttaako Kabashin tunteminen Lahtea ohittamaan sveitsiläinen ja nappaamaan kolme pistettä mastojen varjoon?

EIF – FC Lahti 19.5.2024 kello 18.30 Ekenäs Sparbank Arenalla!

Ottelu näkyy suorana kotisohvalle Ruudusta.

Paikan päälle matkaaville lahtelaisille on varattu oma paikka katsomosta. Sisäänkäynti tapahtuu Vartiokadun puolelta. Vieraskannattajien lippulinkki on toimitettu SLO:ille Otto Roposelle ja Jesse Pannulalle.

Kaupungin virallinen kisastudio Sporttiravintola Pelurissa Lanunaukiolla. Ottelu näkyy myös Pub Iloisessa Kulkijassa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta