Otteluennakko: FC Lahti haluaa jatkaa tappiotonta putkeaan

FC Lahti kaatoi edellisellä kierroksella kotona komeasti Rovaniemen Palloseuran 3-0. Lahti puolusti tarkasti, eikä RoPS juuri päässyt paikoille. Hyökkäyspäässä Lahti jopa hieman tuhlaili paikkoja, mutta Timi Lahden, Dimitry Imbongon ja Pyry Lampisen osumat takasivat pisteet. Kovavireinen Lahti onkin viiden ottelun tappiottomassa putkessa.

Tampereelle FC Lahti lähtee ehjän harjoitusviikon jälkeen. Eemeli Virta on pelikieltonsa kärsinyt, eikä RoPS:a vastaan uusia tullut. Ilves-ottelu jää varmasti väliin vain Tim Martiselta. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että hänen joukkueensa lähtee vierasotteluun hakemaan täyttä pistepottia.

– Lähdemme Tampereelle hyvällä fiiliksellä oman pelin kautta. Meillä on tuore kosketus heihin ja heillä meihin. Lähdemme jatkamaan siitä, mihin viimeksi jäimme. Henkinen, taktinen ja teknillinen taso on joukkueessa hyvä. Lähdemme totta kai hakemaan täyttä pistepottia. Kaikki fokus on siinä ja voittoa lähdemme hakemaan, Zeneli summaa.

Kotijoukkue Ilves on aloittanut kautensa ennakko-odotuksiin nähden vaisusti. Kymmenestä ottelusta Ilves on voittanut vain kolme. Toisaalta tappioitakin on vain kolme. Edellisellä kierroksella tamperelaiset tasasivat pisteet Seinäjoen Jalkapallokerhon kanssa maalittomalla tasatuloksella. Kahdeksantena oleva joukkue on päästänyt Ilvekselle epätyypilliseen tapaan 16 maalia.

Ilves on kärsinyt pienoisista loukkaantumisista, mutta nuoret tamperelaiset ovat kantaneet vastuuta hyvin. Joukkueen paras maalintekijä Naatan Skyttä on vasta 18-vuotias. Ilveksen kokoonpanoon saattaa vaikuttaa loukkaantumisten lisäksi lähestyvä Europeli, joka pelataan torstaina.

Joukkueet kohtasivat toisensa noin kaksi viikkoa sitten Hiihtostadionilla. Jasin Assehnoun osui kahdesti ja Teemu Jäntti täydensi ja lahtelaiset johtivat ottelua 3-0. Ilves nousi vielä taistelemaan, kun Diogo Tomas rokotti kahdesti lahtelaisten puolustusvirheistä. Lahti kuitenkin voitti ottelun 3-2. Joukkueet kohtasivat myös talvella Suomen Cupin karsinnassa, jolloin Ilves nappasi 2-1-voiton Mikko Viitikon viimeistellessä ainoan lahtelaisosuman.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 21 kertaa. Molemmat ovat voittaneet kahdeksasti. Myös maaliero on tasainen. Lahti on viimeistellyt 25 ja Ilves 24 osumaa. Eniten lahtelaisista maaleja Ilveksen verkkoon on tehnyt legendaarinen Ismo Lius, joka heilutti syksyllä 1998 tamperelaisten maaliverkkoa samassa ottelussa kolmesti.

Kuka onnistuu tällä kertaa?

Ilves – FC Lahti 22.8.2020 kello 17.00 Ratinan stadionilla!

FC Lahti -mielisten vieraskatsomo löytyy katsomosta D5. Stadionilla ei myydä pääsylippuja, joten lahtelaiset voivat ostaa lipun ennakkoon tästä. Huomioithan, että stadionilla ei käy käteinen. Mikäli matkaat paikan päälle, tutustuthan ennakkoon Ilveksen ottelutapahtuman järjestelyihin tästä.

Mikäli et matkaa paikan päälle, näyttää Pub Iloinen Kulkija kaikki FC Lahden vierasottelut suorina lähetyksinä.

Ruutu+ -palvelu näyttää kaikki Veikkausliigan ottelut suorina lähetyksinä.

Ottelun kokoonpanot tulevat ensimmäisinä nähtäville Veikkauksen palveluun noin neljä tuntia ennen ottelun alkua. Pääset tutustumaan niihin tästä.