OTTELUENNAKKO: FC Lahti hakee pisteitä Oulusta

Lauantai on pelipäivä ja FC Lahti matkaa kauas Ouluun. Tällä kertaa nelostiehen pääsee tutustumaan naisten edustusjoukkue, joka hamuaa lisäpisteitä Oulu Nice Soccerin kustannuksella. Lahti on pisteen ja kaksi sijaa ONS:ia edellä, joten huomenna lahtelaisilla on mahdollisuus kasvattaa eroa entisestään.

FC Lahdella oli viime viikolla lahden ottelun viikko. Ensin Lahti haki pisteet Vantaalta Elli Savolaisen, Anniina Jurvasen ja Helsingin Palloseurasta lainalla olleen Matilda Katajan osumilla lukemin 3–0. Viime lauantaina Lahti sai vieraakseen Kisapuistoon nousua tavoittelevan Vasa IFK:n. Kotijoukkue oli ottelussa pitkään hallitsevampi osapuoli, mutta ei saanut hyödynnettyä maalipaikkojaan. Lopulta VIFK iski kahdesti ja vei pisteet mukanaan länsirannikolle.

Vantaalla napatun voiton ansiosta lahtelaiset ovat sarjataulukossa kuudensia. Ylemmän loppusarjan paikka on vain voiton päässä. Toisaalta sarjassa yhdeksäntenä oleva Vantaan Jalkapalloseura on Lahdesta vain voiton päässä. Jokainen piste merkitsee siis paljon ja Ouluun Lahti lähteekin hakemaan täyttä pistepottia.

Kotijoukkue Oulu Nice Soccer jäi viime kaudella Kansallisessa Liigassa viimeiseksi ja putosi täksi kaudeksi Ykköseen. Kausi Ykkösessä ei ole lähtenyt käyntiin kovin ruusuisesti, sillä ONS on vajonnut sarjataulukossa kahdeksanneksi. Joukkueen ainoat voitot ovat huhtikuulta. Edellisellä kierroksella oululaiset kohtasivat vieraskentällä Ilveksen kakkosjoukkueen. ONS johti ottelua Varvara Bulgakovan ja Emilia Pulkkisen osumilla, mutta pisteet jäivät Tampereelle lopulta lukemin 3–2.

ONS on puolustanut tiiviisti ja päästänyt vähän maaleja, mutta samalla joukkueen maalinteko on tökkinyt. Oululaiset ovat tehneet sarjassa toiseksi vähiten maaleja. Viivi Niemelällä on koossaan neljä osumaa ja Tuuli Niemelällä kaksi. Lahti saa olla koko ottelun ajan tarkkana, ettei oululaisten ketsuppipullo aukea, jotta pisteet matkaavat nelostietä pitkin etelään.

ONS – FC Lahti 15.6.2024 kello 13.00 Raatin stadionilla!

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta