OTTELUENNAKKO: FC Lahti hakee lisäpisteitä Turusta

Maanantai on pelipäivä ja FC Lahti matkaa Suomen vanhimpaan kaupunkiin ja Suomen oikeaan pääkaupunkiin. Lahtelaiset haluavat kasvattaa pistepottiaan FC Interin kustannuksella. Ottelun kotisohville välittää Ruutu.

Kolmen ottelun tappioton putki

FC Lahti on Veikkausliigassa kolmen ottelun tappiottomassa putkessa. Päävalmentaja Ricardo Duarte sai lyhyessä ajassa piiskattua joukkueeseen lisää taistelutahtoa ja edellisessä liigaottelussa se toi pisteen mestaruustaistossa mukana olevaa Ilvestä vastaan. Luke Ivanovic vei Lahden johtoon heti ottelun alussa. Ilves tasoitti ja siirtyi johtoon vielä ensimmäisen jakson aikana. Viimeisellä kymmenminuuttisella molemmilla joukkueilla oli paikkansa, mutta Lahti hyödynsi omansa ja Michael López iski tasoituksen. Tasapeli oli Lahdelle kolmas perättäinen.

Kolmesta tasapelipisteestä huolimatta Lahti on ajautunut sarjajumboksi. Lahti voi kuitenkin nousta voitolla jälleen pois jumbopaikalta ja sitä uudistunut joukkue lähtee hakemaan. Tuoreiden hankintojen, Luquinhasin ja Benjamin Mulahalilovićin peliluvat ovat saapuneet ja kaksikko on valmennusjohdon käytettävissä. Kolmannen hankinnan, Julian Tomkan pelilupaa odotellaan vielä, mutta pelilupa ehtii suurella todennäköisyydellä tulla ennen ottelua. Kokoonpanosta varmasti sivussa ovat Daniel Koskipalo, Dylan Fox ja Colin Odutayo. Lisäksi muutama pelaaja on saanut viikon aikana pieniä kolhuja ja heidän pelikuntonsa selviää ottelupäivänä.

Kotijoukkue FC Inter piristynyt

Kotijoukkue FC Inter aloitti kauden vaisusti, mutta on kelien lämmetessä piristynyt. Samalla turkulaiset ovat kivunneet sarjassa jo kahdeksanneksi. Edellisessä liigaottelussaan Inter kaatoi kotonaan Vaasan Palloseuran lukemin 3–1. Luka Kuittinen ja Jean Botué iskivät alkutahdit ja päätöslukemat viimeisteli kesäkuun komeetta, nuori Djoully Nzoko.

Keskiviikkona Inter kohtasi Suomen Cupissa Turun paikallistaistossa Turun Palloseuran. Timo Stavitski osui kahdesti ja jatkopaikka näytti menevän Interille. TPS heräsi taistelemaan ja lopulta Matias Tammisen maali takasi Interille paikan Cupin välierissä lukemin 3–2.

Interin vahvuutena on sen keskikenttä. Florian Krebs on erittäin hyvä molempiin suuntiin ja keskikentän pohjalla kenttätasapainoa ylläpitää älykkäästi Bismark Ampofo. Hyökkäyspäässä Stavitskin nopeus ja Nzokon yllätyksellisyys pitävät lahtelaispuolustajat kiireisinä koko ottelun ajan. Lahti on kuitenkin jälleen viikon valmiimpi ja Interin otteluruuhkassa on paikka iskeä ja ottaa pisteet mukaan Hämeen sydämeen.

Historia Interin eduksi

Joukkueet kohtasivat toisensa viimeksi kesäkuun alussa Hiihtiksellä. Luka Kuittinen vei vierailijat johtoon kulmapotkutilanteesta. Ottelun lopussa Lahti haki tasoitusta riskillä ja se kostautui, kun toista liigaotteluaan pelannut Djoully Nzoko ampui komean kudin yläkulmaan ja Inter vei pisteet mukanaan.

Lahti puolestaan vieraili Turussa Liigacupin avausottelussa. Inter meni ottelussa 3–0-johtoon ensimmäisellä jaksolla. Toinen jakso oli lahtelaisten ja Lahti tuli maalin päähän Samuel Pasasen ja Otso Koskisen osumilla. Pisteet kuitenkin jäivät Turkuun lukemin 3–2.

Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa toisensa 76 kertaa. Lahti on jäänyt hieman jälkeen, sillä Lahdella on voittoja kasassa 25 ja Interillä 33. Edellisen kerran lahtelaiset ovat hakeneet liigassa Interiltä vieraspisteet kaudella 2017. Myös maaliero on kääntynyt hiljalleen turkulaisille. Lahti on iskenyt 87 osumaa ja Inter 114. Nyt Lahdella on paikka kääntää tilastoa piirun itselleen suotuisaksi.

FC Inter – FC Lahti 8.7.2024 kello 18.00 Veritas Stadionilla

Ottelun välittää Ruutu.

Kaupungin virallinen kisastudio Sporttiravintola Pelurissa Lanunaukiolla. Ottelun näyttää myös Pub Iloinen Kulkija.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Heidi Nokelainen