OTTELUENNAKKO: FC Lahti haastaa jättiläisen Cupissa

Keskiviikko on vuoden pisin päivä ja samalla pelipäivä. FC Lahti on ainoana lahtelaisena joukkueena yhä mukana Suomen Cupissa. Lahti saa vastaansa Kisapuistoon seitsenkertaisen Suomen mestarin ja Kansallisen Liigan huippuseuran PK-35 Vantaan. Jaossa on paikka Suomen Cupin viidennelle kierrokselle.

Sarjanousija FC Lahti on aloittanut uuden sarjatason, Ykkösen kevätkierroksen ensimmäiset kymmenen peliä neljällä voitolla ja yhdellä tasapelillä. Viime sunnuntaina Lahti kärsi murheellisen vierastappion Kuopion Palloseuran Akatemialle. Loppulukemiksi kirjattiin kuopiolaisten 5—0-voitto. Keskiviikon ottelu on lahtelaisille kolmas viikon sisään, joten rasitus on kesähelteellä ollut melkoinen.

Tappiosta huolimatta lahtelaiset ovat Ykkösessä yhä viidentenä. Lahtelaisten maalinteko on ollut kaudella vahvaa, sillä kymmeneen peliin Lahti on iskenyt 22 ottelua. Paikkoja on kuitenkin ollut vielä suurempaan maalimäärään. Murheenkryyninä Lahdella on ollut puolustus, sillä omiin on livahtanut jo 30 osumaa, joka on toiseksi eniten tämän kauden Ykkösessä. FC Lahden maalivahti Saija Suni haluaa päästä näyttämään ottelussa parastaan.

– Minulla on odottavat fiilikset ottelusta. Meillä on halu päästä näyttämään osaamistamme. Ottelu vaatii meiltä kovaa asennetta ja rohkeutta omaan peliin. Jalat tietysti ovat vähän hapoilla kovasta pelitahdista, mutta asenne ei. Olemme kuitenkin saaneet palauteltua hyvin edellisistä otteluista. Odotan kovaa ja fyysistä peliä ja rähinää. Meidän pitää pelata alku huolella, eikä lähdetä höynäämään, vaan tapamme fyysisesti ja kovalla pelillä vastustajan kovan alun, Suni ennakoi.

Lahti eteni Cupin neljännelle kierrokselle kaatamalla vieraissa Kolmosessa pelaavan Nummelan Palloseuran puhtaasti 8—0. Jia Haapea iski hattutempun ja maalin makuun pääsivät myös Viivi Moilanen, Elli Savolainen, Katrin Kirpu, Henriikka Haapala ja Minttu Takanen. Lahden on käytettävä keskiviikkona maalipaikkansa tehokkaasti, jotta jatkopaikasta voidaan haaveilla.

Vierailija PK-35 Vantaa hallitsi 2010-lukua ja voitti sen aikana seitsemän mestaruutta ja kolme kertaa Suomen Cupin. Joukkue kävi talousvaikeuksien vuoksi piipahtamassa Ykkösessä, mutta nyt vantaalaiset ovat Kansallisessa Liigassa kymmenen ottelun jälkeen sijalla viidentenä neljällä voitolla ja kolmella tasapelillä. Joukkue kohtasi lauantaina sarjaottelussaan vieraskentällä Ilveksen. Kotijoukkue meni johtoon, mutta PK-35 Vantaa nousi tasoihin Elina Mankin maalilla. Toisen jakson alussa maajoukkueryhmässäkin mukana ollut Sanna Saarinen iski vantaalaisille voittomaalin 2—1 päättyneessä ottelussa.

PK-35 Vantaa prässäsi voimakkaasti ja ylhäältä Ilves-ottelussa. Vantaalaiset kykenivät luomaan pallonriistoista vaarallisia maalipaikkoja, mutta toisaalta joukkue oli erittäin haavoittuva, kun kova prässi purettiin onnistuneesti. Hitaammissa hyökkäyksissä Saarinen ja superlupaus Ilona Walta liikkuvat laajalla säteellä. Mankin lisäksi hyökkäyspäässä on vaarallinen myös Reetta Suomela. PK-35 Vantaan joukkueesta löytyy myös lahtelaisväriä, sillä maalivahti Jenna Rantanen on FC Kuusysin kasvatti ja Jenni Huttusella on yksi peli Kyykän edustusjoukkueen riveissä.

PK-35 Vantaa eteni Cupissa jatkoon kaatamalla Espoon Palloseuran 18-vuotiaiden tyttöjen joukkueen lukemin 2—0. Joukkueen maaleista vastasivat Sanna Saarinen ja Liina Tervo. Cup on aina yllätyksellistä ja lahtelaisilla on aina mahdollisuus kaataa jättiläinen hyvällä joukkuepelillä, parhaimpaansa venymisellä ja kotiyleisön runsaalla tuella.

Tervetuloa kannustamaan FC Lahti viidennelle kierrokselle.

FC Lahti – PK-35 Vantaa 21.6.2023 kello 20.00 Kisapuistossa!

Otteluun on vapaa pääsy, mutta naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja voi ostaa ottelutapahtumien lisäksi FC Lahden toimistolta ja verkkokaupasta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta