placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – FF Jaro

Helatorstaina FF Jaro isännöi viime perjantaina kauden avausvoittonsa ottanutta FC Lahtea.

Lahti pääsee otteluun hyvistä lähtökohdista. Se on pelannut kolme viimeisintä ottelua kotonaan Kisapuistossa ja niissä otteluissa trendi on ollut nouseva. IFK Mariehamnia vastaan Kuhnurit jäivät täysin telineisiin ja vieraat ottivat ansaitun 1-0 vierasvoiton. Lahti pelasi todella aneemisen ottelun, eikä se antanut aihetta ilakointiin. Se toimi kuitenkin loistavana herätyksensä. Seuraavassa pelissä kevään kuumimpiin joukkueihin lukeutuva FC Inter saapui Vahid Hambon ja kumppaneiden johdolla testaamaan Lahden iskukyvyn. Lahti pelasi mukiinmenevän ottelun, mutta hyytyi 1-1 tasapeliin passivoiduttuaan johtoasemassa pelatessaan. SJK:ta vastaan viime perjantaina Toni Korkeakunnaksen suojatit olivat alusta loppuun asti terävällä ilmeellä liikenteessä ja kontrolloidun esityksen jälkeen Lahti otti ansaitun 1-0 voiton. Tuon esityksen varaan on hyvä nojata jatkossakin.

FF Jaron kauden aloitus ei ole mennyt täysin putkeen. Se on pelannut yhden pelin enemmän kuin lahtelaiset, mutta pisteitä sillä on kaksi vähemmän. Jaron pelaajamateriaali on elänyt paljon viime kauteen nähden, eikä se ole voinut olla näkymättä piskuisen joukkueen otteisssa. Yksilötasolla sillä on heittää kentälle useita mielenkiintoisia pelaajia. kuten erittäin taitava keskikenttäpelaaja Jose Rivera, viime kauden maalikuningas Jonas Emet ja alati vaarallinen brassikärki Denis. Alexei Eremenko seniorin luotsaama Jaro on luottanut vuosikaudet vahvaan pallokontrolliin, eikä tämäkään kausi tee poikkeusta. Rajallisilla resurseilla operoiva Jaro on joka kausi yllättänyt asiantuntijat pelaamalla viihdyttävästi ja sijoittumalla ennakoitua korkeammalle sarjataulukossa. Jaro on inhottava vastustaja kenelle tahansa, etenkin kotikentällään.

Lahden loukkaantumistilanne helpottaa hieman, sillä Petri Pasanen palaa kokoonpanoon. Sen sijaan Pyry Kärkkäinen jatkaa vielä toipilaana. Henri Toivomäki ja Leandro Motta ovat puolestaan kysymysmerkkejä ottelun alla.

Alkukaudesta joukkueet hakevat vielä omaa peliään ja kevään pelejä on ennakolta vaikea arvioida. Miten tahansa voi käydä. Lahti tarvitsee edelleen kipeästi pisteitä, jotta sarjan kärki ei karkaa jo tässä vaiheessa liian kauas. Jaro taas puolestaan haluaa varmasti pyyhkiä viime aikojen pettymykset kasvoiltaan kotiyleisönsä edessä. Tässä sarjassa mitään ei saa ilmaiseksi.

FF Jaro – FC Lahti 14.05.2015 klo 18.30 @Pietarsaaren keskuskenttä

– Miko Heikkinen