placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – FC KTP

Mukkulassa saadaan taas lauantaina nauttia kotimaisesta jalkapallosta, kun lahtelaisen jalkapalloilun lippulaiva FC Lahti kohtaa FC KTP:n harjoitusottelun merkeissä. Ottelu alkaa kello 14.15.

Lahti on pelannut vuoden takaiseen harjoituskauteen peilaten vahvan preseasonin. Esimerkiksi Liigacupissa Kuhnurit selvittivät kahden voiton ja kolmen tasapelin turvin tiensä 19.3 SJK:ta vastaan pelattavaan finaaliin. Viime sunnuntaina Lahti kohtasi vieraskentällä yhteistyöseura PEPO:n. Kakkosdivisioonassa pelaava PEPO pisti liigajoukkueen ahtaalle ja tuloksena oli 1-1 –tasapeli. Lahdella oli ottelussa avaimet voittoon asti, mutta viimeistely oli toivottoman ruosteista. Kuluneella viikolla joukkueharjoituksissa onkin käytetty paljon aikaa hyökkäyspään murtautumismallien ratkaisuun ja puhtaisiin maalintekoharjoituksiin. Fluminensesta testille saapunut brassihyökkääjä Patrick teki PEPO:a vastaan lahtelaisten ainokaisten ja harjoituksissa hän on esittänyt lupaavia otteita. Hän saattaa olla hyvinkin yksi ratkaisu Lahden piilevään maalinteko-ongelmaan.

Sarjakauden alkuun on aikaa enää noin kuukausi ja suurimmat kokoonpanokokeilut alkavat olla tehtynä. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas on muovannut joukkueen ikärakennetta ja pelitapaa uuteen uskoon. Selvästi nuorentunut joukkue on pelannut talven peleissä suoraviivaista ja aktiivista jalkapalloa. Se on tuottanut tulosta, sillä se sopii hyvin vikkeläjalkaisille, taitaville ja peräänantamattomille pelaajille hyvin. Eniten ongelmia on tuottanut pelirytmin säätely. Joukkue on juossut useassa pelissä itsensä uuvuksiin jo ensimmäisen puoliajan aikana, joka on näkynyt keskittymisen herpaantumisena toisella puoliajalla. Hyökkäysten rytmittäminen onkin varmasti yksi keskeisiä kehittämiskohteita vielä ennen kauden alkua.

KTP pelasi vielä viime kaudella Veikkausliigassa, mutta taipui syksyllä pelatuissa nousukarsinnoissa PK-35:lle. Sami Ristilän luotsaama kotkalaisryhmä menetti lukuisia avainpelaajia ykköseen putoamisen myötä. Siitä huolimatta joukkueen nimilistasta löytyy monia Veikkausliigan seuraajille tuttuja nimiä, kuten Jere Pyhäranta, Ville Oksanen, Valeri Minkenen, Shane McFaul ja Jussi Aalto.

Viime kaudella Lahti ja KTP kohtasivat toisensa kolmasti. Kaksi kertaa päädyttiin tasapeliin ja kolmannessa kohtaamisessa Lahti otti 3-2 kotivoiton.

Parhaalla kokoonpanollaan Lahti ei otteluun pääse. Sivussa varmuudella ovat ainakin pitkäaikaispotilaat Duarte Tammilehto, Jussi Länsitalo ja Euller. Joukkueen sisällä on pyörinyt flunssa-aalto, josta muun muassa Jasse Tuominen ja Fareed Sadat ovat kärsineet. Maajoukkuekomennukselta perjantaina palaavia Mikko Kuningasta ja Santeri Hostikkaa ei ainakaan avauskokoonpanossa tulla näkemään.

FC Lahti – FC KTP 12.03.2016 klo 14.15 @Mukkulan tekonurmi

– Miko Heikkinen