placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – FC KTP

Syksy saapuu, lehdet kellastuvat ja ilta alkaa pimetä. Muuttolinnut jättävät hiljalleen kotinsa ja oravat piilottavat viimeisiä terhojaan. Kaiken hämärän keskellä on kuitenkin aina jotain kirkasta. FC Lahti saa vastaansa tärkeässä Veikkausliigaottelussaan vanhan ”perivihollisen” Kotkasta, kun FC KTP saapuu suuren kaupungin kirkkauteen. Loistaako tulipyörä kirkkaimpana myös ottelun jälkeen?

FC Lahti lähtee illan otteluun allaan ennen maajoukkuetaukoa otettu taisteluvoitto Kuopion Palloseurasta. KuPS:a vastaan kentän näkyvimpiä hahmoja olivat maalin viimeistellyt Matheus Alves ja laitapuolustajaksi yllättäen komennettu Mika Ääritalo. Maalissa Henrik Moisander torjui vakuuttavasti. Maaottelutauolla Kuhnurimiehistöön liittyi loukkaantumisia paikkaamaan Mikkelissälainalla ollut Jasse Tuominen ja keväällä Lahdesta lähtenyt Jani Tanska. Varmuudella kokoonpanosta ovat sivussa pitkäaikaispotilaat Jussi Länsitalo ja Henri Toivomäki sekä pelikieltoaan kärsivä Xhevdet Gela.

Vierailija FC KTP on esittänyt heräämisen merkkejä. Neljästä viimeisestä ottelusta kotkalaiset ovat voittaneet kolme ja seura onkin noussut pois karsijan paikalta. KTP vahvistui maajoukkuetauon aikana kolmella pelaajalla, kun maalivahti Craig Hill ja kokeneet Eetu Muinonen ja Babatunde Wusu liittyivät vihreävalkoisten miehistöön. Kotkalaisten hyvästä vireestä ovat vastanneet etenkin nuori Aleksi Tarvonen ja alati vaarallinen Tamás Gruborovics.

Ottelu on joukkueiden neljäs kohtaaminen tällä kaudella. Joukkueet kohtasivat harjoitusottelussa tuulisella Mukkulan tekonurmella ja liigassa molemmat ovat isännöinneet yhden kotiottelun. Kaikki kohtaamiset ovat päättyneet tasatulokseen. Kisapuistossa Matheus Alves vastasi isäntien maalista ja vieraiden onnekas maali merkattiin Ilari Äijälälle.

Historian saatossa FC Lahti on kohdannut KTP:n eri nimivariaatioineen virallisissa otteluissa 36 kertaa. Näistä otteluista 18 on päättynyt Kuhnureitten juhliin, kun taas kotkalaiset ovat juhlineet kymmenen kertaa. Maaleja Lahti on iskenyt kunnioitettavat 66, vihreävalkoiset puolestaan tasan 20 vähemmän. Joukkueiden ensimmäinen virallinen kohtaaminen Ykköscupissa päättyi kotkalaisten 2-1 -voittoon Miikka Lempisen vastatessa Kuhnurimaalista.

Jännittävää Veikkausliigailtaa!

– Tommi Leirilaakso