placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – FC Inter

FC Lahti nappasi ennen maajoukkuetaukoa tiukan 2-1 -voiton PK-35 Vantaasta Jasse Tuomisen ja Pyry Kärkkäisen maaleilla. Tauon aikana lahtelaisryhmä harjoitteli kovaa unohtamatta lepoa. Brassikolmikko Rafael, Bonilha ja Euller kävivät hakemassa pelituntumaa Akatemian riveissä. Interiä vastaan sivussa ovat Miikka Mujunen ja Pyry Kärkkäinen. Lisäksi Hassan Sesay on vasta saapumassa maajoukkuetehtävistä.

Vierailija FC Inter on myrskyn kourissa. Turkulaisten pitkäaikainen päävalmentaja Job Dragtsma jätti pestinsä juuri ennen viimeistä ottelua ennen maajoukkuetaukoa. Nyt vetovastuussa on Jami Wallenius, jonka ensimmäinen ottelu meni penkin alle, sillä Inter hävisi kotonaan PS Kemille 2-0. Muutenkin joukkueen vire on ollut alamaissa. Toukokuussa joukkue saalisti vain kolme pistettä.

Inter onkin valahtanut sarjataulukossa kymmenenneksi, kun taas Kuhnurit ovat sijalla seitsemän. Vierailijoiden paras maalintekijä liigassa on ollut Egzon Belica, joka on iskenyt kolme maalia. Belica on kuitenkin Lahtea vastaan pelikiellossa. Kuhnurit ovat tehneet liigassa 13 maalia ja päästäneet 13. Interin maalisuhde puolestaan on kuusi maalia pakkasella, kun joukkue on tehnyt 10 maalia ja päästänyt 16.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kahdesti tällä kaudella. Liigacupissa Lahti oli vahvempi 2-1 -lukemin, kun Mikko Hauhia ja Jasse Tuominen vastasivat kuhnurimaaleista. Sinimustien ainokaisen pilkulta teki Guy Gnabouyou. Liigassa lahti puolestaan avasi kautensa Turun Interin vieraana ja siirtyi ensin johtoon, kun Ivan Solovjovin keskitys löysi Tuomisen, joka viimeisteli tyylillä uran ensimmäisen Veikkausliiga-maalinsa. Inter puolestaan tasoitti maalinedushässäkässä, kun Belica pääsi tökkäämään pallon maaliin ja pisteet tasattiin.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa jo 53 kertaa. Kuhnurit ovat juhlineet voittoa 19 kertaa, joista maistuvimmat ovat varmasti Ykköscupin ja Liigacupin finaalivoitot. Inter on puolestaan voittanut 22 kertaa.

Ottelun yhteydessä pidetään myös FC Lahden Kumppani -messut. Messut ovat yleisölle avoinna heti, kun portit avautuvat 17.30. Ilmaiset Classic-jäätelöt kolmellesadalle ensimmäiselle peliin saapuneelle.

FC Lahti – FC Inter 9.6.2016 kello 18.30 Lahden stadionilla!

– Tommi Leirilaakso