placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – FC Inter

Vuoden 123. päivä, toukokuun kolmas. Vieraiden juhlaa. Viapori antautuu. Ja vuonna 2015, Lahden Kisapuistossa, iskevät yhteen FC Lahti ja turkulainen FC Inter. Kuin kissa ja koira, ovat joukkueet kisailleet keskenään, jahdanneet toisiaan jo Ykkösestä asti. Punakortteja, pilkkuja ja kuumia tunteita, niistä on perinteisesti tämä ottelupari rakentunut. Mutta miten tänään?

FC Lahti sai katastrofaalisen IFK Mariehamn -ottelun jälkeen kaivattua lepoaikaa. Joukkueen alkukausi ei ole sujunut tuloksellisesti kovin mairittelevasti. Päävalmentaja Toni Korkekunnas myönsikin, että IFK-ottelu oli halutonta ja pehmeää. FC Lahti on saanut viikon palautella ja keskittyä Inter-otteluun ja etsiä kadoksissa olevaa maalijyvää. Aivan täydellä miehistöllä Kuhnurit eivät pääse sunnuntain otteluun, sillä kokoonpanosta puuttuu varmuudella Pyry Kärkkäinen. Lisäksi Aleksi Paanasen ja Pekka Lagerblomin pelaaminen on epävarmaa.

Vierailija FC Inter on aloittanut kautensa vahvasti. Sinimustat turkulaiset johtavat liigaa kolmen kierroksen jälkeen kahdella voitolla ja tasapelillä. Samalla joukkue tiputti Suomen Cupissa
vakuuttavasti RoPS:n ja HIFK:n. Alkukauden komeetta Vahid Hambo muodostaa Mika Ojalan kanssa yhden Veikkausliigan vaarallisimmista hyökkäyskalustoista. Myös joukkueen puolustus on ollut tiivis ja maalivahtikaksikko Magnus Bahne – Jukka Lehtovaara ovat Veikkausliigan eliittiä. Lehtovaara on kuitenkin sivussa sunnuntain ottelusta Cupin ottelussa saamansa vamman takia, kuten myös Kalle Kauppi.

Joukkueet kohtasivat viime kaudella neljästi ja kaikki ottelut olivat äärimmäisen tasaisia. FC Lahti voitti yhden ja kahdesti pisteet tasattiin. Suomen Cupissa ratkaisu venyi jatko-otteluun, jossa Inter oli vahvempi. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet jo 48 kertaa virallisissa otteluissa. Kuhnurit ovat voittaneet näistä 16 ja Inter 22. Maaleja lahtelaiset ovat tehneet Interin verkkoon 52, kun taas turkulaiset ovat osuneet 69 kertaa. Nyky-Kuhnureista Rafael on osunut kymmenesti, Pekka Lagerblom kahdesti ja Drilon Shala ja Pyry Kärkkäinen kertaalleen.

FC Lahti ja FC Inter ovat kahdesti aikaisemmin kohdanneet toukokuun kolmantena päivänä. Molemmat ovat voittaneet kertaalleen pahaenteisesti vieraskentällä. Tätä taikaa Kuhnurit lähtevät tänään kääntämään.

Kääntyykö vieraiden juhla vihdoin kotivoitoksi?

FC Lahti – FC Inter 3.5.2015 kello 16:00 Kisapuistossa!

– Tommi Leirilaakso