placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – FC Inter

Veikkausliigan mitalitaisto kiihtyy, kun mitalikannassa kiinni olevat FC Lahti ja FC Inter iskevät yhteen Kisapuistossa sunnuntaina klo 15.00 alkaen.

Kuhnureiden vuoristoratamaisesta kaudesta kertoo paljon kaksi viimeisintä peliä. Edellisessä kotipelissä HIFKiä vastaan Lahti koki kovia, kun stadilaiset pöllyttivät lahtelaisia peräti 5-0 lukemin. Lahti pelasi viime sunnuntaina Ilvestä vastaan vieraskentällä ja palasi voittokantaan, mitä maukkaimmalla tavalla. Lahti nousi viimeisen kymmenen minuutin aikana 0-1 tappiotilanteesta 2-1 voittoon Mika Ääritalon ja Aleksi Ristolan osumilla. Lahti pelasi täydellisyyttä hipovan ottelun ja kuittasi näin nolon HIFK-tappion parhaalla mahdollisella tavalla. Tasaisuus on avainasia, jota joukkueen päävalmentaja Toni Korkeakunnas tällä hetkellä joukoiltaan peräänkuuluttaa. Tason pitää pysyä korkeana koko loppukauden ajan, jos mitaleille tekee mieli. Ainuttakaan pistettä ei ole enää varaa tiputtaa.

Inter hävisi viikko sitten Suomen Cupin finaalin IFK Mariehamnille, joten turkulaisten eurohaaveet lepäävät kolmen joukkoon sijoittumisen varassa. Inter voitti keskiviikkona kotikentällään KuPSin lukemin 3-1. Inter pitää sarjataulukossa neljättä sijaa, Lahti kyttää kolmen pisteen takana viidennellä sijalla. Interiltä löytyy joukkueestaan paljon mielenkiintoisia pelaajia. Kokenut maalivahti Magnus Bahne pelaa huippukautta, topparipari Eric Matoukou & Juuso Hämäläinen on erittäin väkevää tekoa, nuori Kaan Kairinen on lyönyt itsensä todenteolla läpi liigatasolla tällä kaudella, elokuussa hankittu Sebastian Mannström on piristänyt joukkueen hyökkäyspeliä ja Serge Ngal alkaa löytämään murhaavaa virettä piikissä. KuPSia vastaan vikkelä Solomon Duah heilutti verkkoa kahteen otteeseen, joten hänen pelikuntonsa tuntuu olevan kohdillaan.

Lahden pelaajatilanne näyttää ottelun alla valoisalta, sillä sivussa ovat varmuudella ainoastaan pitkäaikaispotilaat Henri Toivomäki ja Jussi Länsitalo.

Joukkueiden kauden edellisissä kohtaamisissa Lahti on ollut hieman niskan päällä. Ensimmäinen koitos Lahdessa päättyi 1-1 –tasapeliin ja Turussa käydystä kamppailusta Lahti haki hienon 2-0 vierasvoiton.

Ottelussa on erittäin isot panokset ja kumpikin joukkue on hyvässä iskussa. Odottaa sopii, että pelistä tulee laadukas ja jännitysmomenttia tulee varmasti riittämään!

– Miko Heikkinen