placeholder

Otteluennakko: FC Lahti – EIF

Espanjasta kotiutunut FC Lahti murskasi lappeenrantalaisen PEPOn vieraskentällä viime perjantaina lukemin 6-0. Maajoukkuekomennukset eivät näkyneet mustapaitojen peliesityksessä, vaan Irfan Sadikin kolmen maalin siivittämänä Lahti nappasi ammattimaisesti voiton. Tuore sopimuspelaaja Stênio jatkoi PEPOa vastaan maaliputkeaan. EIF:ä vastaan Lahti lähtee ilman loukkaantuneita Pavel Osipovia, Pyry Kärkkäistä, Hassan Sesayta ja Mikko Hauhiaa. Lisäksi sivussa ovat maajoukkueiden mukana olevat Mikko Kuningas, Fareed Sadat ja Paavo Voutilainen. Hendrik Helmke on kuumessa ja täten pois huomisesta pelistä. Perjantaina kokoonpanossa ollut testimies Wallace ei jatka Lahdessa. Uutena miehenä joukkueeseen liittyy uusin sopimuspelaaja Marko Simonovski, jonka debyytti tapahtunee Mukkulassa. Mukana myös testimies Odilon Kouakou.

Vierailija EIF on yksi Suomen vanhimpia jalkapalloseuroja. Tammisaarelaiset ovat tehneet Ykkösessä kahden viimeisen vuoden aikana hyvää työtä. Talven ottelut Suomen Cupissa olivat EIF:n osalta nousujohteisia. Tammikuussa joukkue hävisi Interille 5-0, mutta maaliskuussa EIF nappasi komean voiton Turun Palloseurasta. Yhteensä viidestä lohkovaiheen ottelusta Tammisaareen matkasi yhdeksän pistettä Etchu Taben ja Johan Estlanderin ollessa parhaat maalintekijät. Edellisessä ottelussaan EIF kärsi tappion Klubi-04:lle. Tammisaarelaisten ainokaisen viimeisteli Jems Geffrard.

FC Lahti ja EIF kohtasivat viimeksi kaksi vuotta sitten. Tuolloin ottelu Mukkulan kuplassa oli lahtelaisille kauden ensimmäinen ottelu. Sekava ottelu päättyi lopulta 2-2. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Jani Tanska ja Drilon Shala. Vierailijoilta puolestaan onnistuivat Eetu Kolu ja Casper Källberg.

Kotijoukkueen käskijä Toni Korkeakunnas ei odota EIF-ottelusta tyypillistä kenraaliharjoitusta. FC Lahden tilanne ei poissaolojen kannalta ole ideaali, mutta Korkeakunnas uskoo vierailijan kaatuvan omalla pallollisella pelillä.

– Luvassa ei ole klassista kenraalia. Meillä on paljon poissaoloja, joten tilanne ei ole ideaali. EIF on sekoitus oman kylän poikia ja ulkomaisia vahvistuksia. PEPOa vastaan aktiivinen prässimme onnistui, joten odotan näkeväni samaa myös EIF:ä vastaan. EIF kaatuu, kun oma pallollinen peli on samalla tasolla kuin viime pelissä. Varmasti saadaan kova peli aikaan, Korkeakunnas aprikoi.

Tervetuloa Mukkulaan FC Lahden viimeiseen harjoitusotteluun ennen kauden alkua. Otteluun on vapaa pääsy.

FC Lahti – EIF 29.3.2017 kello 18.00 Mukkulan tekonurmella!

Alkavaa liigakautta varten kausikortit hankittavissa osoitteesta >> https://www.seamchip.fi/fclahti

– Tommi Leirilaakso