Otteluennakko: FC Lahti Cupissa Seinäjoelle

FC Lahti on pelannut kaksi Cupin karsintaottelua Ilir Zenelin alaisuudessa. Vaikka tuloksena on ollut kaksi niukkaa tappiota, on Lahden peli näyttänyt hyvältä. Viime viikolla Lahti kohtasi vieraskentällä Kuopion Palloseuran. Lahti loi ottelussa riittävästi maalipaikkoja, mutta ei onnistunut rikkomaan kuparista. KuPS puolestaan rokotti kertaalleen erikoistilanteesta ja näin ollen Lahti on yhä B-lohkossa nollilla.

Seinäjoelle Lahti lähtee hakemaan avauspisteitään. Kahdessa edellisessä ottelussa Lahti on ollut hieman siipirikkoinen, eikä Lahti vieläkään pääse otteluun täysin ehjällä miehistöllä. Poissa ovat varmasti pelikieltoinen Tapio Torpo ja loukkaantuneet Pyry Lampinen, Teemu Jäntti, Tim Martinen ja Erik Törnros. Timi Lahti puolestaan kuntouttaa yhä itseään syksyisen vamman jäljiltä. Altin Zeqiri on taasen palannut harjoitusvahvuuteen ja on jo valmennusjohdon käytettävissä lauantaina. FC Lahti lähtee kaatamaan seinäjokisia omalla pelillään.

– SJK kaatuu meidän omalla pelillämme. Olemme taas saaneet vähän ekstramausteita peliimme. Lisäksi olemme saaneet pelaajia muun muassa sairastuvalta mukaamme. Se antaa meille uusia mahdollisuuksia ja saamme lisää tasoja peliimme. Se myös mahdollistaa muutoksia kesken ottelua. Viikon aikana olemme pyrkineet korjaamaan edellisten otteluiden asioita, joiden kanssa meillä on ollut ongelmia, päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo.

Kotijoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho vaihtoi talvella päävalmentajaansa. Valmennusvastuun otti mestarivalmentaja Jani Honkavaara, joka on talven aikana ajanut omaa pelisysteemiänsä seinäjokisten selkäytimeen. SJK on ollut molemmissa pelaamissaan karsintaotteluissa vaarallinen ja etenkin edellisessä ottelussa Hakaa vastaan SJK oli paikoin ylivoimainen. Silti seinäjokisilla on koossaan vasta yksi piste, joka tuli tasapelistä Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Hakaa vastaan SJK hallitsi ottelua, mutta Haka käytti paikkansa ja voitti ottelun lopulta 3-1. SJK on tehnyt Cupin karsinnassa kaksi maalia ja maalintekijöinä ovat kunnostautuneet Dárvin Chávez ja Niko Markkula.

Seinäjokisten miehistö on kokenut talven aikana muutoksia. Joukkueeseen ovat liittyneet Markkulan lisäksi muun muassa Robin Sid, Keaton Isaksson, Tuco ja Tero Mäntylä. Tucon pelaaminen Lahtea vastaan on kuitenkin epävarmaa. Lisäksi seinäjokisten kokoonpanosta puuttunevat Joonas Sundman, Robin Sid ja Dárwin Chávez.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 20 kertaa. Lahti on voittanut otteluista kahdeksan ja yhdeksän kertaa pisteet on tasattu. Myös maaliero on lahtelaisten hyväksi lukemin 18-13. Suomen Cupissa joukkueet ovat kohdanneet kerran, vuonna 2014, jolloin Lahti eteni jatkoon Tucon maalilla. Kuinka ottelussa käy tällä kertaa?

SJK – FC Lahti 8.2.2020 kello 14.00 Wallsport Areenalla!

Pub Iloinen Kulkija näyttää FC Lahden vierasottelut suorana.

Myös Ruutu+ -palvelu näyttää ottelun suorana. Palveluun pääset tästä → https://www.ruutu.fi/urheilu

FC Lahden kausikortit alkaen 99 euroa! Osta kausikorttisi tästä → https://www.seamchip.fi/fclahti