Otteluennakko: FC Lahti aloittaa Suomen Cupin

Tammikuussa Lahti pelasi kaksi harjoitusottelua. Mikkelin Palloilijat yllätti Lahden Mukkulassa, mutta viikkoa myöhemmin mustapaidat kaatoivat kovalla nipulla liikenteessä olleen Hongan lukemin 2-1. Maalinteossa lahtelaisista onnistuivat Jasin Assehnoun ja aivan ottelun lopussa Matias Niuta. Etenkin Assehnoun oli läpi ottelun vaarallinen. Pyry Lampinen loukkautui vakavasti perjantaina 17.1.2020 harjoitusottelussa FC Lahti – FC Honka. Vasemman jalan nilkkaan tuli murtuma sekä nivelsiteiden repeämä. Jalka on leikattu kuluneella viikolla ja leikkaus onnistui erinomaisesti. Kuntoutuksen mennessä suunnitelmien mukaisesti Pyry Lampinen nähdään kesällä 2020 taas tositoimissa.

Lampisen lisäksi varmasti sivussa ovat myös Altin Zeqiri, Henri Eninful ja Teemu Jäntti. Toisaalta tuore sopimuspelaaja Dimitry Imbongo on valmennusjohdon käytettävissä. Lisäksi Lahti on tehnyt juniorisopimuksen FC Kuusysin kasvatin Tapio Torpon kanssa ja hän on edustuskelpoinen lauantain ottelussa.

Vierailija Ilves on hallitseva Suomen Cupin mestari. Tamperelaiset ovat olleet monena talvena aikaisin valmiina, eikä tämäkään talvi tee suurta poikkeusta. Tammikuun harjoitusotteluista Ilveksellä on saldona kolme voittoa maalierolla 11-0. Edellisessä ottelussa kaatui Paide Linnameeskond Tuure Mäntysen ja Baba Mensahin maaleilla. Ilveksen kirkkaimmat tähdet Lauri Ala-Myllymäki, Tiemoko Fofana ja Emile Paul Tendeng tekevät tamperelaisista jälleen vaarallisen vastuksen.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 19 kertaa. Lahtelaiset ovat juhlineet voittoa seitsemästi, kuten myös Ilves. Maaleissa Lahti on edellä. Mustapaidat ovat iskeneet 21 maalia Ilveksen 20 vastaan. Historian valossa pari on hyvin tasainen.

FC Lahti ja Ilves ovat kohdanneet Cupissa kahdesti. Lahti ei ole onnistunut vielä voittamaan Ilvestä tässä kilpailussa. Tasapeliin Lahti ylsi vuonna 2018 lohkovaiheessa, kun Kalle Taimi ja Teemu Jäntti osuivat maalipuiden väliin. Nykylahtelaisista Kari Arkivuo on osunut Lahden paidassa useimmin Suomen Cupissa maaliin. Hänellä on koossaan komeat seitsemän osumaa.

Kauden ensimmäiset pisteet ovat jaossa. Kumpi juhlii ottelun jälkeen?

FC Lahti – Ilves 25.1.2020 kello 14.00 Mukkulan kuplassa!

Ottelun ennakkoliput myynnissä Tiketissä → https://www.tiketti.fi/fc-lahti-ilves-mukkulan-kuplahalli-lahti-lippuja/66806

Premium-kausikortilla ja Junior-kausikortilla ilmainen sisäänpääsy.

FC Lahden kaikki ottelut näkyvät suorana myös Ruutu+ -palvelusta → https://www.ruutu.fi/urheilu