OTTELUENNAKKO: FC Lahden tiukka ohjelma jatkuu Kuopiossa

Sunnuntai on pelipäivä ja FC Lahti matkaa Savon sydämeen Kuopioon. Lahti kohtaa vieraskentällä Kuopion Palloseuran Akatemian. Lahti on Ykkösessä viidentenä ja hamuaa vielä yläloppusarjan paikoille, kotijoukkue puolestaan on ajautunut putoamiskamppailuun.

FC Lahti palasi komeasti voittokantaan keskiviikkona vierasottelussa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Lahti oli tauolla tappiolla, mutta toisen jakson alussa Venla Haikalan erikoistilanteet purivat ja Viivi Moilanen ja Elli Savolainen pääsivät tilastoihin. Lahti kesti Ilveksen loppurynnistyksen ja nappasi komean 2—1-voiton.

Runkosarjan ollessa puolivälissä on Lahti kyennyt nappaamaan jo neljä voittoa. Viimeisessä yläloppusarjan paikassa kiinni oleva KTP on vain kolmen pisteen päässä lahtelaisista. Hyvän ensimmäisen puolikkaan takana on ollut vahva maalinteko, sillä Lahti ei ole jäänyt maaleitta kertaakaan. Puolustuksen tiiviydessä on ollut parantamisen varaa, mutta edellisen ottelun viimeisten minuuttien puolustuspelin päälle on hyvä rakentaa sunnuntain otteluun.

Kotijoukkue Kuopion Palloseuran Akatemia kohtasi vieraili puolestaan viime sunnuntaina Ilveksen kakkosjoukkueen vieraana. Nanna Savolainen vei kuopiolaiset johtoon, mutta Ilves kampesi itsensä tasoihin toisen jakson lopussa. Näin ollen pisteet tasattiin lukemin 1—1.

Kuopiolaiset ovat saaneet palautua ja valmistautua otteluun koko viikon. FC Lahdella on puolestaan huomattavasti lyhyempi valmistautumisaika ja lisäksi päälle tulee vielä matkustamisen rasitukset. KuPS on kyennyt luomaan otteluissa paljon maalipaikkoja, mutta maaliin asti joukkue ei ole saanut palloa kuin seitsemän kertaa. Se on vähiten Ykkösen joukkueista, mutta maalintekopotentiaalin kanssa lahtelaiset saavat puolustaa tiiviisti läpi ottelun.

Joukkueet kohtasivat toisensa Ykkösen avauskierroksella Lahdessa. Lahtelaispelureista paistoi lievä jännitys ottelun alussa, mutta jännityksen hälvettyä Lahti nappasi 4—1-voiton. Viivi Moilanen osui kahdesti ja Meri Lampinen kertaalleen. Venla Haikalan kierteinen kulma kimposi lopulta kuopiolaisista sisään ja merkattiin omaksi maaliksi. KuPS:n ainokaisen teki Emilia Huupponen. Onnistuuko Lahti jatkamaan hyvää virettään myös kaukana Savonmaalla?

KuPS Akatemia – FC Lahti 18.6.2023 kello 15.30 Väre Areenalla!

FC Lahden seuraava kotiottelu pelataan keskiviikkona 21.6. Kisapuistossa. Ottelu on Suomen Cupia ja vieraaksi saapuu Kansallisen Liigan huippujoukkue PK-35 Vantaa. Naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja saa ottelutapahtumista, FC Lahden toimistolta ja verkkokaupasta.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta