Otteluennakko: FC Lahden Cup-taival alkaa lauantaina

FC Lahti on valmistautunut Cupin karsintaan kolmella harjoitusottelulla. Tammikuun alussa EIF kaatui lukemin 3-1, mutta seuraavassa ottelussa FC Honka oli maalin verran vahvempi. Viime lauantaina Lahti nousi takaa-ajoasemasta voittoon paikallisottelussa Lahden Reipasta vastaan. Talvikaudella lahtelaisista maalinteossa ovat onnistuneet Arlind Sejdiu, Altin Zeqiri, Jasin Assehnoun, Pyry Lampinen ja Elias Oijusluoma.

FC Lahti lähtee haastamaan Klubia varsin haastavissa olosuhteissa. Poissaolijoiden lista on pitkä. Varmasti sivussa ovat Kari Arkivuo, Mikko Viitikko, Viljami Isotalo, Eemeli Virta ja Eliécer Espinosa. HJK-ottelun kokoonpanoa täydennetään FC Lahden A-junioreista Asaad Babikerilla, Tapio Torpolla ja Onni Pekkasella. Yhteistyöseura Lahden Reippaasta nousee kokoonpanoon puolestaan Berat Köse. FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli lähtee haastavasta tilanteesta huolimatta otteluun hyvillä mielin.

– Lähdemme otteluun hyvillä mielin. Suomen Cup on aina Suomen Cup. Minua harmittaa, että meillä ei ole koko joukkuetta käytössämme. Uskon, että kaadamme Klubin omilla vahvuuksillamme ja omalla aggressiivisella pelillämme. HJK on toki omassa luokassaan Suomessa, mutta ne ovat vain nimiä paperilla. Lähdemme ennakkoluulottomasti haastamaan heitä ja tämä on hyvä näytönpaikka nuorille pelaajille, Zeneli ennakoi.

Vierailija Helsingin Jalkapalloklubi on ehtinyt pelaamaan kaksi harjoitusottelua. Ensin joukkue kaatoi FC Hakan lukemin 1-0. Klubin voittomaalin viimeisteli Roope Riski. Viime lauantaina puolestaan HJK kärsi tappion Kuopion Palloseuralle samoin lukemin. KuPS:a vastaan HJK kuitenkin osoitti vaarallisuutensa luomalla useita maukkaita maalipaikkoja.

Klubi on ollut talven aikana vahva siirtomarkkinoilla. Vaikka joukkue menettikin Nikolai Alhon, Rasmus Schüllerin ja Tim Väyrysen kaltaisia tähtiä, on Klubi vahvistanut joukkuettaan meritoituneilla liigamiehillä, kuten Jairilla ja Filip Valenčičilla. FC Lahti saa tehdä täyden päivätyön, tavoitellessaan voittoa.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa virallisissa otteluissa 69 kertaa. Lahti on voittanut otteluista 17 ja yhtä monesti pisteet on jaettu. Maaleja Lahti on iskenyt Klubin verkkoon 67 Klubin 103 osumaa vastaan. FC Lahden nykymiehistöstä Pyry Lampinen täräytti pari vuotta sitten uransa avausmaalin Cupin lohkovaiheessa juuri HJK:n verkkoon.

Sankarinviitta on jälleen jaossa, mutta kuka sen nappaa?

FC Lahti – HJK 6.2.2021 kello 14.00 Mukkulan kuplassa!

Ottelu pelataan vallitsevien rajoitusten johdosta ilman yleisöä. Ottelu on kuitenkin nähtävissä Ruutu-palvelusta suorana lähetyksenä.