placeholder

Otteluennakko: FC KTP – FC Lahti

Kuninkaiden aikaan Suomea halkoi vain muutama tie. Itään menivistä teistä tärkeimmät olivat Ylinen ja Alinen Viipurintie. Ylinen kulki kauniin Lahden kylämme kautta, kun taas Alinen kulki nykyisen Kotkan alueen halki. Viipuriin ovat monen juuret sidottuja, mutta kumpi on tämän taistelun herra,Ylinen vai Alinen? FC Lahti vai FC KTP?

Lahti lähtee Kotkaan allaan karvas 2-1 -tappio Tampereella Ilvestä vastaan. Kuhnureitten ainokaisen iski Drilon Shala komealla soolollaan. Juuri muita ilonaiheita Tammelassa ei nähty. Kotkaan Lahti pääsee lähtemään lähes parhaalla miehistöllään. Matkasta puuttuu vain Pekka Lagerblom.

Kotijoukkue KTP haki pisteet Pietarsaaresta Tamás Gruborovicsin ja Ilari Äijälän maaleilla. KTP:n urakkaa helpotti hieman Jaron ensimmäisellä jaksolla ottama punainen kortti. Äijälän maali oli komea kaukolaukaus, joten lahtelaispuolustus saa olla tarkkana tämän vasemman laitapuolustajan kanssa. Entinen Kuhnuri Joel Mero sai ensiminuuttinsa vihreävalkoisessa paidassa aivan Jaro-ottelun lopussa.

Lahti ja KTP kohtasivat kauden avausottelussa Kisapuistossa. Tiukka taisto päättyi 1-1 -tasatulokseen Ilari Äijälän vietyä onnekkaasti kotkalaiset 1-0 -johtoon ja Matheus Alvesin runnoessa väkisin tasoituksen. Joukkueet kohtasivat myös talvella harjoitusottelussa, jolloin päädyttiin 2-2 -tasatulokseen Rafaelin osuessa kahdesti. Sarjataulukossa joukkueet perättäisillä sijoilla, Lahti kahdeksantena ja KTP yhdeksäntenä.

Historiaa lahtelaisilta ja kotkalaisilta ei puutu. Lahti on kohdannut kotkalaisen joukkueen virallisissa otteluissa 35 kertaa. Kuhnurit ovat juhlineet voittoa 18 kertaa ja tasatulokseen on päädytty seitsemän kertaa. Lahden maalisuhdekin näyttää kauniilta, 66 tehtyä maalia vastaan Lahti on päästänyt 46 maalia.

FC KTP – FC Lahti 28.5.2015 kello 18:30 Arto Tolsa Areenalla!

– Tommi Leirilaakso