placeholder

Otteluennakko: FC Inter – FC Lahti

FC Lahti lähtee Turkuun allaan 1-1-tasapeli Kuopion Palloseuraa vastaan. Lahti hallitsi ottelua ja loi lukuisia maalipaikkoja, mutta KuPS:n Otso Virtanen oli maalillaan muurina. KuPS siirtyi ottelussa johtoon Reuben Gabrielin unelmavedolla, mutta Lahti osoitti henkisen kanttinsa ja nousi tasoihin. Brassikärki Stênio iski kauden yhdeksännen maalinsa. Turkuun Lahti pääsee matkustamaan terveellä miehistöllä. Varmuudella sivussa ovat vain pitkäaikaispotilaat.

Kotijoukkue Interin kausi on ollut vaikea. Joukkue on kerännyt kuitenkin kahdeksan voittoa, mutta sijoitus sarjataulukossa kahdeksas. Kesken kauden päävalmentajaksi hypännyt Fabrizio Piccareta ei ole saanut joukkuetta vielä lentoon. Inter jäi edellisessä kotiottelussaan 2-2-tasapeliin Ilveksen kanssa ja edellisessä liigaottelussa IFK Mariehamn kaatoi turkulaiset saarella 2-1. Sinimustien ainokaisen viimeisteli Benjamin Källman. Nuorukainen onkin kantanut turkulaisten maalintekovastuuta ja on tehnyt jo kahdeksan maalia. Viikolla seitsemän maalin mies Njazi Kuqi siirtyi seurasta Intian Superliigaan. Interin vanha tutkapari Mika Ojala ja Timo Furuholm eivät ole vielä täysin löytäneet samaa yhteyttä kentällä, kuin Interin mestaruuskaudella. Turkulaiset ovat silti tehneet kaudella seitsemän maalia enemmän kuin Lahti, eikä oma pääkään ole vuotanut, sillä Sinimustien maaliero on positiivinen.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella. Kauden ensimmäinen taistelu päättyi Turussa 0-0-nyhjäykseen. Drilon Shala loukkaantui kyseisessä ottelussa, eikä Lahti saanut hyökkäyspäässä murrettua Interin puolustusta. Kauden toinen ottelu kamppailu käytiin Lahden Stadionilla ja tällöin Kuhnurit onnistui tuottamaan Piccaretalle hänen ensimmäisen tappionsa Interin peräsimessä. Stênio iski ottelun ainokaisen Santeri Hostikan esityöstä. Inter oli ottelussa jopa hieman hallitsevampi osapuoli Mika Ojalan loukkaantumiseen saakka, mutta lopussa Lahti olisi voinut iskeä vielä komeammat lukemat paikoistaan.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet toisensa 57 kertaa. Ottelupari on tasainen, sillä Lahdella on 21 voittoa ja Interillä 23. Maaliero on vielä kirkkaasti turkulaisten heiniä. Kuhnurit on viimeistellyt 64 maalia Sinimustien 75 vastaan. Joukkueiden tasaisesta historiasta kertoo myös se, että voitoista 23 on tullut yhden maalin erolla. Myös ulosajoja on otteluparissa nähty runsaasti puolin ja toisin.

Nouseeko Lahti jälleen kakkossijalle? Ottaako Kuhnurit Interiä kiinni historian tilastoissa? Kuka nousee Veritas Stadionin sankariksi?

– Tommi Leirilaakso

FC Inter – FC Lahti 18.9.2017 kello 18.30 Veritas Stadionilla! Ottelu on katsottavissa suorana IS Extra ja Ruutu+ palvelussa. Pääset striimin pariin tästä:

Laita vedot sisään tästä ja tuet samalla myös FC Lahtea:

Tunnusta väriä! FC Lahden fanituotteet kätevästi verkkokaupastamme > seamchip.fi/fclahti