placeholder

Otteluennakko: FC Inter – FC Lahti

Naistenviikko on takana ja Jaakko heittänyt kylmän kivensä järveen, kun FC Lahti matkustaa Turkuun. Isäntänä Martan nimipäivänä Kupittaalla toimii FC Inter. Nappaako Kuhnuri-miehistötäyden pistepotin ja otteen kohti mitalitaistelua?

FC Lahti lähtee Turkuun allaan loistava 3-1 -voitto Ilveksestä. Debytantti Mikko Kuningas iski itse kertaalleen ja oli järjestelemässä Drilon Shalan osumaa. Kuhnureitten kolmannen maalin iski Lahti-ikoni Rafael. Maalissa Miikka Mujunen sai ensimmäiset liigaminuutit tälle kaudelle. FC Lahden kokoonpanoon palaavat pelikieltonsa kärsinyt Xhevdet Gela ja pienestä kolhusta toipunut Jussi Länsitalo. Henrik Moisanderin, Pekka Lagerblomin, Petri Pasasen ja Markus Joenmäen pelikuntoa tarkastellaan vielä lähempänä.

FC Inter puolestaan hyytyi viime sunnuntaina 1-1 -tasapeliin Kuopiossa KuPS:a vastaan. Turkulaisten maalin puski Solomon Duah. Interin joukkue on muuttunut kesän alusta, kun Mika Ojala ja Vahid Hambo siirtyivät pois sinimustista. Lisäksi turkulaisilta puuttuvat varmuudella pelikieltoaan kärsivä Philip Njoku ja pitkään loukkaantuneina olleet Jukka Lehtovaara ja Kalle Kauppi. Brasilialainen Diogo da Costa on ollut sivussa viimeisen viikon pohjevamman takia.

Joukkueet kohtasivat Veikkausliigassa toukokuun alussa. Tällöin pisteet tasattiin lukemin 1-1, Jussi Länsitalon ja Guy Gnabouyoun osuessa tolppien väliin. Sarjataulukosta Inter löytyy juuri FC Lahden edestä sijalta viisi. Maaleja turkulaiset ovat tehneet eniten liigassa.

Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 49 kertaa, joten kyseessä on siis eräänlainen juhlaottelu. FC Lahti on voittanut näistä 16 ja pelannut tasan 11 kertaa.Ikimuistoisimpia voittoja lienevät sekä Liigacupin että Ykköscupin finaalit. Lisäjännitystä otteluun tuo se fakta, ettei Kuhnurit ole hävinnyt kertaakaan pelaamaansa virallista ottelua 26.7.

FC Inter – FC Lahti 26.7.2015 kello 18:30 Veritas Stadionilla!

– Tommi Leirilaakso