placeholder

Otteluennakko: FC Inter – FC Lahti

Pitkä odotus päättyy lauantaina, kun FC Lahden liigakausi pyörähtää viimein käyntiin. Lahtelaiset joutuvat heti kovan haasteen äärelle, kun se matkustaa Turkuun mitalitaistoon povatun FC Interin vieraaksi.

Viime kaudella FC Lahden nimivahva joukkue sijoittui viidenneksi. Se oli odotuksiin nähden pettymys. Alisuorittamisesta johtopäätöksiä tehnyt valmennus- ja seurajohto nuorensivat tietoisesti joukkuetta täksi kaudeksi. Harjoituskauden perusteella tuo päätös kannatti. Joukkue on esittänyt harjoituskauden aikana lupauksia herättäviä otteita. Siitä huolimatta, että tasapelien kääntäminen voitoksi on tuottanut joukkueelle ajoittain tuskaa, Kuhnurit saalistivat Liigacupin mestaruuden ja etenivät Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle. Nuorten esiinmarssi on ollut vakuuttavaa katseltavaa. Etenkin Santeri Hostikan ja Jasse Tuomisen hallivireen toivoisi kestävän myös liigapeleihin. Joukkueen pelitapa on viime kauteen nähden suoraviivaisempi ja aggressiivisempi. Pelitapa istuu joukkueelle kuin nenä päähän ja sopinee myös vauhdista sekä vaarallisista tilanteista nauttivalle lahtelaisyleisölle.

FC Inter on kokenut etenkin puolustuspäässä isoja muutoksia viime kauteen nähden. Joukkueen maalinsuuta tilkitsemään hankittiin muuan Henrik Moisander, joka pelasi kaksi vahvaa kautta Lahden maalilla. Topparipariksi Inter onnistui hankkimaan liigan viime kauden parhaan topparin Faith Friday Obilorin Rovaniemen Palloseurasta ja meritoituneen Pape Habib Sow´n. Vasemmaksi laitapuolustajaksi hollantilaisluotsi Job Dragstma naarasi Malin maajoukkueeseen kuuluvan Adama Tambouran, joka tosin on loukkaantumisen takia sivussa Lahtea vastaan. Hyökkäyspäähän Inter kiinnitti mielenkiintoisen nuorukaisen, Benjamin Källmanin. Källman on osoittanut harjoituskaudella olevansa valmis tekemään tuhojaan liigakentillä. Inter ei aivan parasta miehistöään saa jalkeille Lahtea vastaan, sillä loukkaantumisten takia sivussa ovat Tambouran lisäksi Jukka Lehtovaara, Kennedy Nwanganga, Oskari Qvick ja Henri Lehtonen.

Kuhnureilta sivussa ovat varmuudella pitkäaikaispotilaat Jussi Länsitalo sekä Euller. Boris Tatarin pelaaminen on epävarmaa. Tuoreen lainavahvistuksen Ivan Solovyevin peliluvat ovat kunnossa ja hänet tullaan näkemään joukkueen kokoonpanossa.

Kumpikin joukkue haluaa varmasti kauteensa lentävän lähdön, joten voiton eteen saa tehdä töitä hartiavoimin. Kauden avausottelut ovat aina oma lukunsa, eikä tämä ottelu tee poikkeusta. Interin ja Lahden kohtaamisesta voidaan povata hyvällä syyllä erittäin mielenkiintoista kamppailua.

FC Inter – FC Lahti 09.04.2016 klo 16.00 @Veritas Stadion

Ottelua voit seurata IS Extran välityksellä -> http://www.iltasanomat.fi/liveottelut/veikkausliiga/art-2000001153168.html

Sekä Ruutu+:ssa -> http://www.ruutu.fi/stream/2560507

– Miko Heikkinen