placeholder

Otteluennakko: Atletico Malmi – FC Lahti

Aljattes, kreikkalaisen mytologian Goljat. Suuri, kaunein ja muita vahvempi, kuin kuhnurilauma. Tällä kertaa tarinan David tulee lentokentän kupeesta Helsingin Malmilta. Mutta nouseeko Atletico Malmi, tämän tarinan David tosissaan haastamaan Goljattia, FC Lahtea, Suomen Cupin viidennellä kierroksella?

FC Lahti lähtee otteluun allaan kaksi tappiotonta ottelua. Lauantaina erittäin varamiehinen kuhnurinippu taisteli 0-0 -tasapelin PK-35 Vantaata vastaan. Ottelussa Pekka Lagerblom teki väkevän paluun kuhnurikokoonpanoon. Lauantain varmoina poissaolijoina ovat Hassan Sesay ja maajoukkueen matkassa oleva Henrik Moisander. Pelilupaa odottavan Leandro Mottan pelaaminen on kysymysmerkki. Lisäksi Mika Ääritalon ja Markus Joenmäen pelikunto ratkeaa huomenna. Viime hetken siirtouutiset tuovat myös Pyry Kärkkäisen kokoonpanoon.

Kotijoukkue Atletico Malmi on FC Lahdelle uusi tuttavuus. Atletico kuuluu Malmin Palloseuran organisaatioon ja sen virallinen nimi onkin MPS/Atletico Malmi. Itse MPS on perustettu 1948, kun taas Atletico Malmi perustettiin virallisesti 2002. Suomen Cupin viidennelle kierrokselle joukkue eteni tiputtamalla HIFK:n kolmosjoukkueen, Nummelan Palloseuran ja Janakkalan Pallon. Malmin paras maalintekijä Cupissa on ollut Jesse Ketonen neljällä maalillaan. Vaikka Atleticon nimilista onkin varsin tuntematon suurelle osalle lahtelaisista, nousee yksi nimi ylitse muiden. Keskikentän moottori Mikko Huupponen kohtasi FC Lahden IF Gnistanin paidassa Cupissa 2009. Toinen yleisölle tuttu nimi lienee hyökkäjä ja Idols-tähti Trong Bihn Trang.

Lauantain ottelu on FC Lahdelle historian 63. Suomen Cupin ottelu. Viime vuonna Lahti selvisi välieriin, jossa Kuhnurit joutuivat tunnustamaa turkulaisen Interin paremmaksi. Parhaimmillaan FC Lahti on yltänyt finaaliin vuonna 2002. Kuhnureitten paras maalintekijä Suomen Cupissa on ollut Rafael, jolla on koossa jo 18 osumaa.

Atletico Malmi – FC Lahti 28.3.2015 kello 16:00 Aava Areenalla!

– Tommi Leirilaakso