placeholder

Oskari Kekkosen nälkä kasvaa syödessä: ”Haluan pelata enemmän ja enemmän”

Peli-Karhujen ja KTP:n kasvatti siirtyi talvella FC Lahden organisaatioon. Hän otti preseasonin aikana isoja steppejä eteenpäin, mikä palkittiin ensin liigadebyyttinä. Tämän jälkeen vastuuta on tullut muiden pelaajien loukkaantumisten myötä pikkuhiljaa enemmän.

– Olen odottanut näytönpaikkaa. Nyt tuntuu tosi hyvältä ja on ollut kiva huomata, että olen pärjännyt hyvin mukana, Kekkonen iloitsee.

Kekkonen on lähtökohtaisesti pelannut uransa aikana puolustavan keskikenttäpelaajan tontilla. Tämä on myös pelipaikka, jota hän on pelannut poikamaajoukkueissa.

– Täällä olen pelannut ylempänä ja sekin sopii hyvin. Tavoitteena on kehittää itseäni koko ajan monipuolisemmaksi pelaajaksi.

Tällä hetkellä suurimpana kehityskohteena on hyökkäyspelaaminen. Hänen halutaan tulevaisuudessa kantavan vastuuta enemmän myös hyökkäyksessä.

– Valmentajien kanssa olemme puhuneet, että minun pitäisi olla enemmän uhka vastustajalle. Eli pitäisi olla vaarallisempi, antaa enemmän läpisyöttöjä, laukoa ja tehdä maaleja. Siinä kehityskohteita, Kekkonen luettelee.

Näistä ominaisuuksista Kekkonen antoi viitteitä jo PS Kemin vierasottelussa, mutta tuolloin avausmaali jäi hyvästä paikasta huolimatta odottamaan tulevaisuuteen. JJK:n vieraana hän puolestaan lähetti upealla tsipillä Marko Simonovskin läpiajoon.

Joukkueena FC Lahdella on kulkenut hyvin ja joukkue jäi lyhyelle kesätauolle kolmen ottelun voittoputkessa.

– Nyt olemme kolmansia taulukossa ja siihen olen suhteellisen tyytyväinen. Meillä on ollut nousujohteinen kausi ja olemme viime otteluissa kääntäneet tasaiset pelit voitoiksi. Meidän pitää jatkaa samalla tavalla, Kekkonen tietää.

Tavoitteet kauden toiselle puolikkaalle ovat selvät.

– Haluamme jatkaa voittojen tiellä, koska kolme pistettä kantaa pidemmälle kuin tasapelit. Henkilökohtainen tavoitteeni on päästä pelaamaan enemmän ja enemmän, Kekkonen kertoo itsevarmana.

Nuoresta Kekkosesta huokuu kova itseluottamus.

– ”Osku” on sellainen pelaaja, joka rakastaa haasteita. Hänen päätään ei palele ja tämä on ollut tiedossa., ”Toke” kehui suojattiaan.

Kekkonen kuuluu lahjakkaaseen 1999 syntyneiden ikäluokkaan, jotka pelaavat vuoden päästä kesällä EM-lopputurnauksessa Vaasassa ja Seinäjoella. ”Osku” on noussut mukaan maajoukkuerinkiin ja vastuuta tuli hyvin Baltic Cupissa. Samassa joukkueessa pelaa myös FC Lahden Paavo Voutilainen.

Suomen U19-joukkue pelaa syyskuussa EM-esiturnauksessa, jossa vastassa on Portugali, Hollanti ja Belgia.

– Se olisi kova juttu, jos pääsisin joukkueeseen. Nyt pitäisi päästä pelaamaan mahdollisimman paljon ja onnistua, niin pääsisin antamaan näyttöjä, Kekkonen kertoo päättäväisenä.