placeholder

OmaSP otteluraportti: TPS löi Lahden maali-iloittelussa

Ottelun panos oli selvä. TPS tarvitsi kolme pistettä, joita se tarvitsisi välttääkseen karsinnat kauden päätteeksi. FC Lahti pelasi kunniasta ja sen palauttamisesta. Panoksista johtuen TPS ei lähtenyt vain puolustamaan. Peli aaltoili mukavasti päästä toiseen.

Kotijoukkue FC Lahti otti johdon kamppailun 9. minuutilla. Henri Anier nousi oikealta laidalta ja laittoi matalan pallon TPS-maalille. Pallo ajautui Pavel Osipoville, joka tälläsi johtomaalin yläkulmaan.

TPS vieraili maalin jälkeen Lahden päädyssä ja sai pienen paineen luotua. Parin yrityksen jälkeen, 15. minuutilla TPS sai rangaistuspotkun. Riku Sjöroos viimeisteli hankkimansa rankkarin varmasti oikeaan alakulmaan. Peli oli 1-1. Sitten vasta alkoikin tapahtua.

Turkulaiset siirtyivät johtoon 23. minuutilla, kun Mika Ääritalo pääsi hääräämään vapaasti Lahden rangaistusalueella. Ääritalon sijoitus sujahti varmasti maalin alakulmaan. Takaiskun jälkeen FC Lahti sai muutaman vaarallisen hyökkäyksen, mutta seuraavakin maali meni FC Lahden verkkoon. Sterling Yateke pukkasi TPS:n kahden maalin johtoon kulmapotkusta.

FC Lahden ensimmäinen puoliaika sai synkän päätöksen. TPS:n Sami Rähmönen ampui vapaapotkusta lukemiksi jo 1-4.

Toiselle puoliajalle FC Lahti teki kaksi vaihtoa. Dmitrijev ja Osipov otettiin pois, Ville Salmikivi ja Eemeli Virta tulivat kentälle.

Peli ei saanut merkittävää käännettä vaihtojen kautta. Peli pysyi tiukasti lukemissa 1-4, eikä kummallakaan ollut enää samalla tavalla kaasu pohjassa kuin ensimmäisellä puoliajalla. Yksi parhaista paikoista avautui Salmikivelle, joka pääsi puskemaan TPS-maalin edestä. Nopeasti päähän tullut pallo kimposi maalin yli.

FC Lahti sai pientä lohtua lopussa, kun Aleksi Paananen tälläsi komean kudin TPS:n takakulmaan. Maalin alusti Ville Salmikivi. TPS kuittasi osuman, kun Oskari Jakonen teki lahtelaisten isosta virheestä loppulukemiksi 2-5.

Ottelussa FC Lahti teki ison määrän virheitä, jotka TPS kuittasi tehokkaasti. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli ottelun jälkeen mietteliäs.

–Yhtään selittelemättä meiltä oli paljon pelaajia puolustuksesta pois. Se ei ole selitys, mutta vaikeutti meidän valmistautumista. Tänään muistutettiin enemmän hyväntekeväisyysjärjestöä kuin jalkapallojoukkuetta, Korkeakunnas harmitteli.

–Jostain syystä meidän pelaajien itseluottamus on kateissa ja tehdään aika tavalla virheitä. Ratkaisevissa tilanteissa ei tule onnistumisia. Ei selitettävää, pitää pahoitella kotiyleisön puolesta. Varsinkin ensimmäistä puoliaikaa, Korkeakunnas tuumasi.

Lopuissa peleissä Korkeakunnas lupaa peliaikaa niille, joilta löytyy sisua ja tahtoa.

­–Niillä (nuorilla) oli eilen peli ja nyt niillä on kausi ohi. Nyt Eemeli Virta tuli hyvin sisään. Kyllä varmasti ne pelaa, joilla on halua ja oikeanlainen asenne, Korkeakunnas lupasi.

FC Lahti

Siskovski

Hauhia – Voutilainen – Jäntti (Sadik 71′)

Assehnoun – Paananen – Gela – Osipov (Virta 46′) – Hertsi

Anier – Dmitrijev (Salmikivi 46′)

Varoitukset:

Hertsi 88′

Voutilainen 90+2′