placeholder

OmaSP Otteluraportti: Lahti taipui Mukkulassa

Lahti hallitsi ottelun alkua. Eemeli Virta ja Skotlannista palannut Teemu Jäntti pyörittivät peliä nopeasti eteenpäin ja Lahti hätyytteli kuopiolaisten maalia. Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Jäntti pommitti kertaalleen KuPS-maalin pystypuuhun. Jakson edetessä myös vierailijat saivat juonen päästä kiinni ja Joona Tiainen joutui venymään Lahden maalilla.

Aivan jakson lopussa KuPS onnistui maalinteossa. Eetu Rissasen pitkä pystysyöttö tavoitti lahtelaislinjan taakse hiipineen Saliw Babawon. Kuopiolaishyökkääjä onnistui kiertämään pitkälle vastaantulleen Tiaisen, mutta oli jo menettää pallon. Timi Voutilainen osuikin liu’ullaan pallon, mutta Babawo pääsi lopulta tuikkaamaan pallon tyhjään maaliin.

Toisella jaksolla Lahti vaihtoi nuorta verta kentälle. Muun muassa avausjakson topparina häärinyt Pekka Lagerblom siirtyi penkille. Tunnin kohdalla oli Lahden vuoro onnistua. Tomi Kult riisti pallon syvällä KuPS:n alueella itselleen ja pelasi muutamalla kosketuksella itsensä vetopaikkaan rangaistusalueen rajalle. Nuoren lahtelaishyökkääjän painava laukaus upposi suoraan maalin yläkulmaan ja Lahti tasoitti pelin.

KuPS rankaisi paikastaan noin vartti ennen pelin loppua. Ilmari Niskanen karkasi yksin läpi Joona Hiltusen syötöstä ja sijoitti pallon tarkasti ohi Tiaisen Lahden maaliin. Viimeinen kymmenminuuttinen oli mastokaupungin ylpeyden hallintaa. Loistavasti sisään tullut Lassi Kovalainen pelasi sekä Irfan Sadikin, että Tomi Kultin kertaalleen yksin läpi, mutta kuopiolaismaalivahti Hemmo Riihimäki torjui molemmat yritykset. Näin ollen KuPS kaatoi Lahden.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä ei ollut tyytyväinen lopputulokseen. Hän kuitenkin löysi ottelusta positiivisia asioita tappiosta huolimatta. Ristilän mukaan joukkueella on kuitenkin vielä kaksi viikkoa aikaa ennen joululomaa.

– Eihän se koskaan ole kiva hävitä. Kyllä meidän olisi pitänyt voittaa tai saada edes tasapeli. Toisaalta molemmilla joukkueilla oli paikkoja. Pelistä huomasi, että KuPS oli harjoitellut pidempään. Meillä on vielä pari viikkoa aikaa seuraavaan peliin, Ristilä summasi lyhyesti.

FC Lahti kohtaa vielä ennen joulua valkeakoskelaisen FC Hakan. Ottelu pelataan Mukkulassa 13.12.

FC Lahti:

Kult

Tiainen; Verkko (80′ Kangaslahti), Voutilainen, Lagerblom (46′ Jokinen), Laaksonen; Zeqiri (65′ Kovalainen), Virta (65′ Lampinen), Jäntti (46′ Kult), Helminen (65′ Niuta), Josu; Salmikivi (46′ Sadik)