placeholder

OmaSP Otteluraportti: Lahti taipui FK Homelille

FC Lahti aloitti ottelun hienoisella hallinnalla. Mustapitojen peli toimi puolustussuuntaan, sillä FK Homel joutui turvautumaan heikkoihin kaukolaukauksiin. Aivan huippupaikat jäivät kuitenkin näkemättä. Jakson puolivälissä Homel onnistui murtamaan Lahden puolustuksen. Vitalii Kvashuk syötti läpisyötön ja valkovenäläisten testimies2 viimeisteli Homelin 1-0-johtoon.

Puolen tunnin pelin jälkeen Homel sai otetta pelistä ja Lahti oli puolustuskannalla. Anton Shramchenko osui tolppaan Patrick Rakovskyn menetettyä pallon. Hetkeä myöhemmin Shramchenko syötti ja jatkuvasti pahanteossa ollut Kvashuk naulasi ottelun lukemiksi 2-0. Rakovsky joutui venymään ensimmäisen jakson lopussa vielä Nivaldon tulisen laukauksen tielle. Lahti ei saanut jakson aikana yhtään vetoa maalia kohti.

Toisella jaksolla Lahti heräsi. Kymmenen minuutin pelin jälkeen Jean-Christophe Coubronne ampui ja tuloksena oli kulma. Ottelun loppupuolella Jasin Assehnoun pääsi tykittämään vapaapotkusta. Nuorukaisen kova veto meni niukasti ohi Homelin maalin. Lisäajalla Tomi Kult oli vielä onnistua kulmatilanteesta painimaan pallon verkkoon, mutta ottelun lopputulokseksi kirjattiin 2-0-tappio. Etenkin nuoret Teemu Jäntti ja Eemeli Virta painivat ja rakensivat peliä hyvin läpi ottelun.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä myönsi, että Lahden ensimmäinen jakso oli todella vaisu. Hän iloitsi nuorien sisääntulosta toisella jaksolla, mutta harmitteli, ettei palloa saatu maaliin. Ristilän mukaan Lahti pääsi toisella jaksolla peliin mukaan.

Meillä oli todella vaisu ensimmäinen jakso. Emme saaneet peliämme käyntiin ollenkaan ja vastustaja tuli erittäin vahvasti ja teki ansaitusti maalit. Maalit tulivat vähän helposti, kun puolustimme pehmeästi. Toisella jaksolla nostimme selkeästi tasoa ja kenties olisimme ansainneet kavennuksen. Nuoret pelaajamme tulivat todella hyvin sisään ja peli oli todella hyvin meidän hallussa, Ristilä analysoi päivän ottelua.

FC Lahti palaa Suomeen huomenna ja valmistautuu lauantaina 16.3.2019 pelattavaan Suomen Cupin vierasotteluun vaasalaista FC Kiistoa vastaan.