placeholder

OmaSP Otteluraportti: Lahti murtui Klubia vastaan

Lahti oli ottelun alusta asti askeleen perässä klubilaisia. HJK purki Lahden prässin helposti ja onnistui myös nollaamaan Lahden pelinrakentelun. Lisäksi Klubi löysi Lahden puolustuksesta aukkoja. Puolen tunnin kohdilla vierailija iski nopealla vastaiskulla Lahden harhasyötön jälkeen. Eetu Vertainen pääsi nokikkain Patrick Rakovskyn kanssa ja HJK-hyökkääjä ampui tulisesti etuyläkulmaan ohi saksalaiskassarin.

Noin viisi minuuttia ennen loppua Klubi onnistui jälleen. Lahden puolustus aukesi näyttävällä kombinaatiolla vasemmalta laidalta ja lopulta Lassi Lappalainen sai ampua pallon vapaasti maaliin. Myös Riku Riskillä oli ensimmäisellä jaksolla huippupaikka, mutta Rakovsky nollasi hänet. Lahden paras paikka tuli Jean-Christophe Coubronnelle, jonka kaukolaukaus erikoistilanteen jälkeen meni niukasti ohi HJK:n maalin.

Kotijoukkue oli ottavana osapuolena myös toisella jaksolla. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen HJK sai hyvästä paikasta vapaapotkun. Kaan Kairinen laittoi pallon pussiin komealla vaparilla Rakovskyn käsien kautta. Myös Klubin neljäs maali syntyi vapaapotkusta vajaa kymmenen minuuttia ennen loppua. Tällä kertaa asialla oli Sebastian Dahlström. Pallo kävi kertaalleen myös Lahden maaliviivalla, mutta Mikko Hauhia siivosi pelivälineen väljemmille vesille.

Lahti ei juuri paikoilla juhlinut, mutta lisäajalla vaihtomies Pyry Lampinen murtautui ennakkoluulottomasti HJK-puolustuksen läpi. Nuorukainen sijoitti pallon tarkasti alakulmaan ja kavensi ottelun. Maali oli Lampiselle uran ensimmäinen FC Lahden paidassa. Ottelu kuitenkin loppui 1-4-lukemiin. Tappiosta huolimatta Lahti jatkaa varsinaiseen Suomen Cupiin.

FC Lahden päävalmentaja Sami Ristilä ei selitellyt ottelun jälkeen, vaan myönsi vierailijan paremmuuden. Hänen mukaansa HJK halusi enemmän voittoa ja se näkyi. Ristilä kertoi, että Lahti pelasi kaukana omasta tasostaan.

– Ei tarvitse selitellä. Lukemat taululla kertoo kaiken. Olimme koko ottelun alakynnessä. Olemme kaikki pettyneitä tulokseen. Emme onnistuneet parantamaan peliämme, emmekä pelanneet omalla tasollamme. Saimme ison opetuksen. Klubi oli yksinkertaisesti parempi. Klubilla oli panosta ja se näkyi. He olivat halukkaita. Tästä on paljon opittavaa. Nyt otetaan muutama päivä henkeä ja lähdemme lauantaina Turkkiin leirille, Ristilä totesi pettyneenä.

FC Lahti lähtee ensi viikolla ulkomaanleirille Turkkiin, jossa mustapaidat saavat kaksi kovatasoista kansainvälistä harjoitusottelua.

FC Lahti:

Lampinen

Rakovsky (v); Hauhia, Tanska, Viitikko; Coubronne, Klinga, Virta (46′ Jäntti (v)), Josu, Assehnoun; Salmikivi (70′ Lampinen), Sadik (46′ Kult)